Laatste dagen oude Flying Blue awardprijzen

Flying Blue

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het nieuwe Flying Blue programma is al ingegaan, maar je kunt nog tot 1 juni gebruik maken van de ‘oude’ Flying Blue award prijzen. 

Geen vaste tarieven of regio’s

In de nieuwe tarieven die vanaf 1 juni gelden, zijn er geen vaste tarieven of regio’s meer. Het programma zal dan ‘vanaf-prijzen’ hanteren. Zo kun je nu nog uit heel Europa starten voor hetzelfde tarief, maar vanaf 1 juni is dit niet meer het geval. Je betaald dan een andere prijs als je bijvoorbeeld start in Düsseldorf dan Amsterdam.

De prijzen zullen zowel omhoog als omlaag gaan. De belangrijkste wijzigingen zijn;

  • Tickets in business class voor lange afstanden zullen met ongeveer 10.000 miles wijzigen (zowel omlaag als omhoog)
  • Tickets in Premium Economy zullen met ongeveer 8.000 miles gaan wijzigen (zowel omlaag als omhoog).
  • Tickets in economy naar medium en lange afstanden zullen met ongeveer 4.000 miles gaan wijzigen (zowel omlaag als omhoog).
  • De tarieven voor first class zullen ongewijzigd blijven.

Miles & Cash & Geen Flex meer

Met Miles & Cash kun je maximaal 25% van het tarief cash betalen. Dit zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan de miles direct te kopen. Dit is vooral handig als je net te weinig award miles hebt om het specifieke ticket te boeken.

Daarnaast zal er geen Flex award ticket meer te boeken zijn vanaf 1 juni. Er zal vanaf die datum geen onderscheid meer gemaakt worden in de tickets zoals dat nu het geval is (met uitzondering van de Promo Awards). Je vanaf die datum wijzigen voor €45,-.

Promo Awards & goedkopere tarieven Europa

De Promo Awards blijven bestaan, maar waarschijnlijk wel in een iets andere vorm. Per specifiek periode zal er een kortingspercentage aangeboden worden op een bestemming. Voor de Promo Awards zal er een beperkte beschikbaarheid gelden. Uiteraard zullen we iedere maand over de Promo Awards blijven schrijven zodat je altijd op de hoogte bent van deze promotie.

De tarieven voor een award ticket binnen Europa gaat omlaag vanaf 1 juni. Het tarief zal dalen van 8.500 miles naar 6.000 miles. Houd er wel rekening mee dat je nu nog vanuit heel Europa kunt starten voor hetzelfde tarief, maar dat dit vanaf 1 juni niet meer zo is.

Award Tickets boeken & Miles-prijzenchecker

Je kunt de award tickets voor de oude tarieven nog boeken tot 1 juni. Vanaf 1 juni zullen de nieuwe prijzen gelden. Een ticket kun je voor maximaal 360 dagen vooruit boeken. De tickets kunnen zowel via de website van Flying Blue, social media kanalen en telefonisch geboekt worden.

Op deze pagina kun je een miles-prijzenchecker vinden. Op die manier kun je makkelijk zien hoeveel een ticket gaat kosten (in een range) vanaf 1 juni.

Miles Prijzenchecker

Meer informatie

In dit artikel kun je alles lezen over de nieuwe award tarieven bij Flying Blue, inclusief een aantal rekenvoorbeelden voor tickets die geboekt zijn voor 1 juni en daarna.

In dit artikel kun je alles lezen over de veranderingen van Flying Blue (met betrekking tot elite status, XP en dergelijken.

Ga jij nog snel je award ticket boeken? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *