La Première Rewards duurder en voortaan alleen voor Flying Blue Gold en Platinum

Air France La Premiere lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een onfortuinlijke ontwikkeling bij Flying Blue. Vanaf 15 oktober kunnen Flying Blue Silver leden hun miles niet langer gebruiken om een ticket in La Première (de First Class van Air France) te boeken of te upgraden. Dit blijft dan dus alleen voorbehouden aan Flying Blue Gold en Platinum leden. Daarnaast verhoogt Air France op dezelfde datum ook de miles-tarieven voor La Première rewards. De tarieven voor een miles upgrade blijven ongewijzigd. De nieuwe tarieven kunnen worden opgevraagd in de Miles-Prijzenchecker.

Cellars in the Sky Awards uitgereikt voor beste wijnen en champagnes aan boord
First Class, La Première, bij Air France

Het is niet duidelijk waarom Flying Blue deze wijziging doorvoert. De tarieven voor een La Premiere ticket waren al behoorlijk aan de prijs. Door een voorwaarde te hebben dat alleen Flying Blue Elites een award konden boeken, werd het al een stuk exclusiever. Maar waarom Silver daar nu ook wordt uitgesloten?

Reacties

  1. DaninMCI zegt

    I think this is due to the ease of people in Europe flying short haul flights between countries that earn higher XP’s than you would as compared to the same distance flights in other parts of the world. It makes it fairly easy to get Silver.

  2. Van Gooiland zegt

    Wat mij betreft schrappen ze die La Première awards volledig. Alleen op die manier kunnen ze de exclusiviteit écht waarborgen, mits ze er tenminste in slagen om ook de maîtresse van de gezagvoerder en de schoonmoeder van de stewardess uit La Première te weren. Dat laatste lijkt mij helaas een onmogelijke opgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *