Korean Air zet groots in op Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de Paris Air Show maakte Korean Air al bekend voornemens te zijn een deal te sluiten met Boeing. De Koreaanse nationale carrier is namelijk toe aan de vernieuwing van de vloot. Nu bevestigen zowel de vliegtuigfabrikant als Korean Air zelf dat in totaal 30 nieuwe Dreamliners besteld zijn.

Vernieuwing

De broodnodige vlootvernieuwing bij Korean Air zal mogelijk zo’n vijf jaar in beslag nemen. De nieuwe Dreamliners moeten niet alleen het comfort voor de passagiers vergroten, maar ook kosten besparen. Zo zijn de brandstof- en onderhoudskosten van enkele verouderde vliegtuigtypes te hoog, aldus de maatschappij. Recentelijk kwam de airline negatief in het nieuws dat het met de verouderde toestellen veel meer CO2 uitstoot dan concurrenten. De uitstoot per passagierskilometer zou volgens Transition Pathway Initiative zelfs tot tweemaal zo hoog zijn als Delta, Southwest en Qantas. Met deze nieuwe order wil Korean Air hier ook aan tegemoet komen.

De nieuwe Dreamliners gaan verouderde toestellen als de Boeing 777, 747 en Airbus A330 vervangen. Momenteel vliegt Korean Air zes keer per week met de 777 van Amsterdam naar Seoul Incheon. Misschien wordt de nieuwe Dreamliner wel op derde route ingezet.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?
Korean Air toestel in Skyteam livery

Dreamliner

Korean Air heeft nu de aankoop van tien 787-9 en tien 787-10 toestellen bevestigd. Daarnaast zullen er nog zo’n tien toestellen worden geleaset. Het gaat dus in totaal om 30 nieuwe Dreamliners. Nieuwssite CNBC meldt dat met de totale aankoop bijna 10 miljard USD gemoeid zou zijn (gebaseerd op de catalogusprijs). Waarschijnlijk is er nog wel sprake van korting, dus kan de prijs lager uitvallen. Walter Cho, de hoogste baas van Korean Air, wil groots inzetten op de Dreamliner. Het moet de ‘ruggengraat’ van de vloot gaan worden, aldus Cho. Korean Air beschikt al over tien Dreamliners. Deze zijn afgelopen maanden afgeleverd.

Review: Korean Air Airbus A330 Economy Seoul - Brisbane
De Airbus A330 gaat dus verdwijnen uit de vloot van Korean Air

 

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant doet goede zaken met de in 2011 geïntroduceerde Dreamliner. Er zijn al bijna 900 787s afgeleverd, met nog meer dan 500 openstaande bestellingen. Concurrent Airbus doet het overigens ook goed met de vergelijkbare A350. Daar zijn nu bijna 900 bestellingen voor gedaan, waarvan er bijna 300 zijn afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *