KLM worstelt met herstel door tekort aan personeel en toestellen1 min leestijd

Flying Blue Promo Rewards Augustus 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM worstelt door een tekort aan personeel en toestellen met het herstel na corona nu de vraag naar vliegtickets het afgelopen jaar enorm is toegenomen. Vorige week schreven we ook al dat KLM langer blijft doorvliegen met de Airbus A330 toestellen.

KLM worstelt met herstel

Op dit moment is er een enorme vraag naar vliegtickets maar door personeelstekorten en een tekort aan toestellen kan KLM deze vraag nauwelijks meer aan. Andere maatschappijen zoals Air France scoren hier namelijk beter in. Air France bezuinigde tijdens de coronacrisis meer waardoor er nu meer te besteden is. KLM kan dit herstel helaas minder goed aan. Dit werd afgelopen vrijdag bevestigd door CFO Erik Swelheim aan het Financieel Dagblad. “Doordat we te weinig toestellen en personeel hebben, kunnen we niet naar wens profiteren van het herstel”, zo laat hij weten. Zo is de productieactiviteit bijvoorbeeld veel lager dan bij andere maatschappijen. “Ook zit KLM nog 12% onder de capaciteit van 2019”, aldus Swelheim.

Flying Blue Promo Rewards Juni 2023
KLM worstelt nu met herstel nu de vraag naar vliegtickets het afgelopen jaar enorm is toegenomen. 

Door het tekort aan toestellen was KLM eerder al genoodzaakt om toestellen te huren bij German Airways. Daar zijn uiteraard ook extra kosten mee gemoeid dan wanneer KLM eigen toestellen zou inzetten. Hierdoor moet de maatschappij op andere kosten besparen. “Je zou verwachten dat er dan een reorganisatie komt maar die komt er niet”, aldus Swelheim. Verder vindt de CFO dat er slimmer gewerkt moet worden. “KLM moet Medewerkers en toestellen efficiënter in gaan zetten zodat we de capaciteit beter benutten”, legt hij uit. Hij heeft het hiermee over een kostenbesparing van wel honderden miljoen euro per jaar. KLM laat daarnaast weten de komende tijd tot wel 700 nieuwe medewerkers aan te willen nemen.

Foto’s: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *