KLM huurt extra German Airways toestellen in1 min leestijd

KLM bestelt 21 Embraer 195-E2 Toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM huurt extra German Airways toestellen in die vluchten gaan uitvoeren voor KLM Cityhopper. De luchtvaartmaatschappij doet dit omdat er aanhoudende problemen zijn met de nieuwe Embraer E195-E2 vloot. In deze toestellen van German Airways is er geen Europe Business Class beschikbaar.

KLM huurt vijf German Airways toestellen in

Vorig jaar ging KLM de samenwerking aan met German Airways. Dat kwam doordat er onvoldoende capaciteit was om de vluchten uit te voeren door de problemen met de Embraer E195-E2. Op het hoogtepunt stonden er acht toestellen aan de grond. Eind februari van dit jaar ging de samenwerking verder.

Op dit moment vliegen er twee Embraer E190 toestellen van German Airways op het KLM Cityhopper netwerk. Een daarvan is gestationeerd in Dusseldorf en de andere in Stuttgart. Vanaf halverwege volgende maand komt er een derde vliegtuig bij. Deze zal gestationeerd worden in Bazel. In juli komen er nog twee vliegtuigen bij met als basis Aalborg en Frankfurt.

Nieuwe stoelen aan boord van de Embraer E195-E2 bij KLM Cityhopper (Bron: KLM)

Geen Europe Business Class aan boord

Deze toestellen hebben helaas geen Europe Business Class aan boord. Daardoor kan KLM dit product niet aanbieden als de vluchten uitgevoerd worden door deze partner. Europe Business Class passagiers worden automatisch gedowngraded naar een stoel in Economy Class. Deze passagiers kunnen wel een compensatie aanvragen of kiezen voor een andere vlucht. Het ticket kosteloos annuleren behoort ook tot de mogelijkheden.

De luchtvaartmaatschappij laat ook weten dat de samenwerking in de winterdienstregeling verder gaat. Hoeveel toestellen er dan exact voor Cityhopper zullen vliegen is op dit moment niet duidelijk.

German Airways Cabine E190 Copyright German Airways KLM

Afbeeldingen ©GermanAirways, KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *