KLM weer op volle sterkte met aanbod naar Caraïben en Zuid-Amerika

Neus van de Boeing 777-300 van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens de pandemie probeert KLM steeds een zo breed mogelijk aanbod van bestemmingen aan te houden. Natuurlijk rekeninghoudend met lokale en internationale inreisbeperkingen. Begin deze maand maakte de airline bekend in Afrika weer op het ‘oude’ niveau van 2019 te zitten qua aanbod. Nu komt het nieuws dat ook de KLM bestemmingen in de Caraïben en Zuid-Amerika weer nagenoeg weer op volle sterkte zijn.

Caraïben en Zuid-Amerika

Naar de meeste landen in de Caraïben en Zuid-Amerika is reizen om noodzakelijke redenen weer mogelijk. Echter zijn de reisrestricties nog steeds serieus, met bijvoorbeeld een quarantaineplicht op de heen- en terugreis. Door een basisaanbod van bestemmingen aan te houden kan KLM snel opschalen indien de omstandigheden en de marktvraag dit toelaten.

Het aanbod naar de Caraïben en Zuid-Amerika deze zomer bestaat uit zeventien bestemmingen. Dit aantal is gelijk aan het aanbod in zomer van 2019. Dit jaar zijn San José (Costa Rica) en Liberia (Costa Rica) opgenomen in het zomerschema. Dit waren eerst enkel ‘winterbestemmingen’. Havana (Cuba) en Fortaleza (Brazilië) zijn nog tijdelijk gesloten vanwege de COVID-19-pandemie. Dat maakt dat het aantal bestemmingen gelijk blijft in vergelijking met voor de pandemie. Gedurende de zomer vertrekken wekelijkse 24 vluchten naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit aantal is aanzienlijk hoger dan in 2019, toen er wekelijks nog zeventien vluchten per week vertrokken.

Vanaf de winterdienstregeling komen Port of Spain (Trinidad & Tobago) en Bridgetown (Barbados) erbij als nieuwe bestemmingen. Voor deze bestemmingen, zowel in de zomer als in de winter, zet KLM de Boeing 787 Dreamliner, Boeing 777 en Airbus A330 in.

Pieter Elbers, CEO en President van KLM, is blij met het zomeraanbod. Hij zei daarover het volgende:

“Het is goed nieuws dat ons netwerk in het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika vrijwel helemaal op oude sterkte is. Op dit moment geldt dat we bijna het gehele wereldwijde netwerk, met 60% van de capaciteit en 40% van de passagiers vliegen. (…) De volgende stappen zijn het uitbreiden van de capaciteit en natuurlijk, zodra de situatie het toelaat, meer klanten aan boord verwelkomen.

B777 KLM
Boeing 777 van KLM op de luchthaven (Bron: KLM)

Hygiëne en reisadviezen

KLM stelt passagiers op ‘volledige verantwoorde manier’ naar hun bestemming te vliegen, dus ook naar de Caraïben en Zuid-Amerika. Recentelijk kreeg de Nederlandse home carrier hiervoor opnieuw de Diamond Status van APEX uitgereikt. Deze vijf-sterren-status is afgegeven op basis van beoordelingen door passagiers zelf. Daarnaast blijft het flexibele boekingsbeleid van kracht.

De meest actuele reisadviezen zijn altijd te raadplegen op de websites Nederland Wereldwijd en de Belgische evenknie van de Federale Overheidsdienst BuZa. KLM geeft zelf ook een overzicht van de actuele reisinformatie op klm.traveldoc.aero.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *