KLM volgend jaar vaker met Dreamliner naar Vancouver2 min leestijd

Aankomst KLM Boeing 787-10 mogelijk vertraagd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf de volgende zomerdienstregeling gaat KLM vaker met de Dreamliner naar Vancouver vliegen. Tegen die tijd zal ook de nieuwe Premium Comfort cabine ingebouwd zijn in dit toestel. De dagelijkse frequentie blijft vooralsnog ongewijzigd.

KLM en Vancouver

Het Canadese Vancouver is een belangrijke bestemming voor KLM. Al een tijd vliegt de Nederlandse nationale airline namelijk meerdere keren per week naar de stad in British Columbia. KLM vliegt op het moment dagelijks van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Vancouver International Airport (YVR). Voor de vlucht van bijna tien uur wordt op het moment een Boeing 777-200 ingezet.

Naast Vancouver vliegt KLM ook naar onder meer Montreal, Toronto, Ottawa, Calgary en Edmonton. Montreal en Toronto zijn vaak het meest gunstig geprijsd met prijzen rond de € 400, uiteraard is de prijs afhankelijk van wanneer je boekt. De andere genoemde steden zijn vaak een stuk duurder omdat de vlucht natuurlijk ook langer duurt.

Bestemmingstips Vancouver, Canada
Skyline van Vancouver, Canada (Foto: InsideFlyer – MdTurck)

 

Boeing 787-10 Dreamliner

In de zomerdienstregeling van volgend jaar gaat KLM vaker met de Dreamliner naar Vancouver vliegen. Er was in eerste instantie voorzien in een mix van Boeing 777 en Dreamliner vliegtuigen. Dat is nu gewijzigd naar een dagelijkse vlucht met de nieuwste Dreamliner, de Boeing 787-10. KLM beschikt op het moment over achttien Dreamliners, waarvan vijf van de 787-10 variant en dertien 787-9 kisten. De vijf Boeing 787-9 Dreamliner beschikken over 294 stoelen en de 787-10 over 344 stoelen.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem
World Business Class cabine in de Boeing 787-10 van KLM (Bron: InsideFlyer – MdTurck)

De Dreamliner speelt een belangrijke rol in de long haul vloot van KLM. InsideFlyer maakte eerder al een InsideLook over de Boeing 787-10 Dreamliner (de PH-BKA). Daar lees en bekijk je hier meer over.

De KL681 vertrekt dagelijks om 15.20 uur uit Amsterdam en komt om 15.50 uur aan in Vancouver (lokale tijd). De terugvlucht, KL682, vertrekt om 17.40 uur (lokale tijd) en komt de volgende dag om 11.55 uur Nederlandse tijd aan. Dit is dus een nachtvlucht. De gewijzigde dienstregeling waarin KLM alleen met de Dreamliner naar Vancouver gaat vliegen start op woensdag 24 mei 2023. Dit blijkt uit informatie van de website Aeroroutes. De dienstregeling kan overigens later dit jaar nogmaals wijzigen.

Hoogstwaarschijnlijk zullen de Boeing 787-10 toestellen van KLM tegen die tijd ook voorzien zijn van de nieuwe Premium Comfort cabine. De recentelijk geïntroduceerde cabine wordt deze zomer in Nederland ingebouwd op de Dreamliners. De eerste vluchten met Premium Comfort staan volgende maand al gepland naar Noord-Amerika.

Bron omslagfoto: KLM

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *