KLM verlaat Amstelveen voorgoed2 min leestijd

KLM verlaat Amstelveen voorgoed

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het hoofdkantoor van KLM is al sinds 1971 gesitueerd aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. Het is ontworpen door Rein Fledderus in de vorm van een vliegtuig. Vanaf beneden zie je dat niet, vanuit de lucht kun je het beter zien, met een beetje fantasie denk ik (check het hier).

In het begin werkten er ‘maar’ 1.000 mensen in het pand, wat daarna verder is gegroeid. Nog in 1989 is het gebouw gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe verdieping. Inmiddels is KLM 30 jaar verder en is het gebouw echt toe aan een grondige renovatie.

Knoop doorgehakt

Zo’n renovatie gaat heel veel geld kosten. Na een uitgebreid onderzoek is uiteindelijk gekozen om dit niet te doen. KLM heeft er voor gekozen om het hoofdkantoor in Amstelveen dan ook te gaan verlaten. Als de plannen lopen zoals gepland, dan zou dit per 2024 afgerond moeten zijn.

Blue Base Campus

Echter om de ene plek te verlaten, moet er wel een andere plek zijn waar KLM medewerkers kunnen werken. Daarom werkt men aan het Blue Base-project, zoals KLM dit noemt. Bij dit project moet uitgewerkt gaan worden hoe de nieuwe campus eruit moet gaan zien met welke faciliteiten etc.
Bij dit project moeten een aantal onderdelen worden ondergebracht:
– KLM Hoofdkantoor Amstelveen,
– Kantoren Schiphol-Rijk,
– (Deel) kantoren Schiphol-Oost.

De nieuwe campus van KLM komt naast het huidige KLM Operations Control Center (OCC) op Schiphol-Oost. Deze locatie past volgens KLM in de toekomststrategie van het bedrijf. Er ontstaat namelijk een optimale werkomgeving en werkklimaat waarbij verbinding belangrijk is. Tevens ligt de nieuwe Blue Base Campus straks dicht bij de KLM-operatie en zijn de faciliteiten nieuw en van deze tijd.

InsideLook: KLM Boeing 787-10 Dreamliner | PH-BKA | Oranjebloesem
Ook nieuw, de Boeing 787-10 van KLM met 100 jaar livery.

Bouw

Het gehele Blue Base-project moet in 2024 worden afgerond. Dan moeten dus de nieuwe kantoren worden geopend op de campus op Schiphol-Oost. KLM is op dit moment het project aan het uitwerken. Nog niet duidelijk is wanneer men met de bouw zal beginnen en hoe de campus er verder uit zal gaan zien. Het plan is overigens wel om KLM-medewerkers te betrekken bij de uitwerking van de plannen. Het is natuurlijk de plek waar zij gaan werken.

Bron & Beeldmateriaal: KLM

Headerfoto: Wikipedia/MartinD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *