KLM van Quito via Curaçao naar Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat vanaf Quito naar Amsterdam een tussenstop maken in Curacao volgens RoutesOnline. Dit zal gebeuren in de periode van 31 augustus tot 22 september en geldt voor de twee weekendvluchten. Normaliter vliegt KLM deze route via Guayaquil, maar dit vliegveld is een aantal weekenden gesloten vanwege onderhoud.

Quito – Curacao – Amsterdam met de KLM

De B777-200ER zal deze vluchten uitvoeren. KL751 vertrekt om 10:00 uur in Amsterdam en komt om 14:40 uur aan in Quito. Het toestel vertrekt vervolgens om 16:40 uur en komt om 20:20 uur aan in Curaçao. Daar zal er iets langer dan een uur gestopt worden en vertrekt het vliegtuig om 21:25 in de richting van Amsterdam. Vervolgens komt het toestel de volgende dag om 12:40 uur aan. Dit geldt voor de vluchten op zaterdag en zondag.

Het is niet mogelijk om een ticket te boeken van Quito naar Curaçao. Het toestel stopt op het eiland vanwege de brandstof die het nodig heeft om de overtocht naar Europa te maken. Het vliegveld van Quito ligt namelijk op een te grote hoogte waardoor het niet mogelijk is om het toestel volledig te vullen met brandstof. De totale afstand met de tussenstop in Curacao is kleiner dan de route via Guayaquil, namelijk 5.934 mijl vergeleken met 6.285 mijl.

De andere vluchten worden wel via de reguliere route uitgevoerd. De vluchtduur vanuit Quito via Guayaquil naar Amsterdam bedraagt 14:15 uur inclusief een tussenstop van 1 uur en 40 minuten.

Route van Quito naar Amsterdam via Curacao of Guayaquil ©Great Circle Mapper

Met B787-10 Dreamliner naar Curaçao

Vanaf 29 maart 2020 zal dit nieuwste toestel in de KLM vloot ook de route naar Curaçao uitvoeren. Momenteel wordt deze route nog uitgevoerd met de grotere B747-400. Meer informatie over deze wisseling kun je in dit artikel vinden op InsideFlyer, maar de vluchten zullen volgens dit schema uitgevoerd worden:

  • KL735 vertrekt om 12:30 uit Amsterdam en komt om 16:15 aan in Curaçao
  • KL736 vertrekt om 18:15 uit Curacao en komt om 09:30+1 aan in Amsterdam

Binnenkort komt er op deze website een volledige Insidelook van dit nieuwste toestel, maar op de Instagram van InsideFlyerNL kun je al een aantal previews vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *