KLM vaker naar het Schotse Inverness1 min leestijd

KLM voortaan naar Milaan Malpensa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Schotse Highlands and Islands Airports Ltd. (HIAL) heeft bevestigd dat KLM vaker naar Inverness zal vliegen vanuit Amsterdam. Het gaat dan om de verbinding met de hub van de maatschappij in Amsterdam. Er zal zes keer per week een vlucht toegevoegd worden in het zomerseizoen van 2019.

Zomer

KLM startte in 2016 al met zomervluchten van Amsterdam (AMS) naar Inverness (INV). In de zomer van 2017 werd het aantal vluchten verdubbeld naar twee per dag. De maatschappij vliegt tot medio februari van 2019 vijf dagen per week van Schiphol naar Inverness (en v.v.). Daarna wordt er vanuit beide vliegvelden een dagelijkse vlucht aangeboden. Van 8 juli tot en met 28 augustus 2019 zal KLM op zes dagen van de week een extra vlucht toevoegen. Op zondag zal deze extra vlucht er namelijk niet zijn. Inverness Airport verwelkomde dit jaar bijna 900.000 reizigers.

Boeing 737

KLM vliegt momenteel een tot twee keer per dag naar Inverness. Hiervoor zet KLM Cityhopper de Embraer 175 en 190 in. Beiden met een 2-2 indeling. Vanaf 8 juli 2019 zal KLM zelf een extra vlucht uitvoeren met de Boeing 737-700. Dit toestel heeft een 3-3 indeling. Er is een hogere capaciteit. Namelijk 132 tot 142 stoelen. Dit is verdeeld over Europe Business Class, Economy Comfort en Economy Class. De extra vlucht voegt 45% meer capaciteit toe op deze route.

Alle info en prijzen zijn hier te vinden. Je lees bijvoorbeeld ook enkele bestemmingstips. Een retourvlucht is te boeken vanaf ongeveer € 150 per persoon, inclusief belastingen. Boek je bij KLM Nederland? Let er dan op, er komt hier namelijk nog € 10 boekingskosten bij.

Laatste ontwikkelingen op Schiphol Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *