KLM Stoelkeuzetoeslag

KLM bagage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

“Meer stoelkeuze voor vaste klanten op intercontinentale vluchten” zegt KLM in een persbericht. Nou, dat klinkt erg fijn! Maar wat betekent dat eigenlijk?

Vanaf 26 januari 2016 mogen Flying Blue Elite-lid en Full-Flex Economy Passagiers gratis hun stoelen selecteren op intercontinentale vluchten. Andere reizigers moeten echter €20,00 per passagier per vlucht betalen om hun stoel vóór check-in te selecteren. Passagiers die om fysieke redenen speciale behoeftes hebben, krijgen wel nog vroeg in het boekingsproces een stoel toegewezen. Ook zorgt KLM er voor dat familie’s met kleine kinderen bij elkaar mogen zitten.

klmeco

KLM beweert dit te doen zodat haar “frequente reizigers hierdoor meer keuze hebben om direct bij de boeking hun gewenste zitplaats te reserveren.” Ik denk dat KLM dit doet om wat extra centen te verdienen. Het lijkt steeds of KLM meer en meer een prijsmodel van een budget airline probeert aan te nemen, €10 boekingskosten, €15 creditcardtoeslag en nu €20 stoelkeuzetoeslag… Ik zou het snappen als het om Europese vluchten ging, want daar moet KLM concurreren met budget-airlines zoals EasyJet en Ryanair. Maar op intercontinentale vluchten?

Wat vind jij van deze veranderingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *