KLM sluit codeshare overeenkomst met Gulf Air

KLM A330-200

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat een codeshare overeenkomst aan met Gulf Air, de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein. De samenwerking is per onmiddellijke ingang van kracht en volgt op een eerder Memorandum van Overeenstemming. Gulf Air zal voortaan een eigen vluchtcode hebben op de KLM vlucht tussen Amsterdam en Bahrein (die ook Kuweit aanvliegt), en van Amsterdam naar Frankfurt. Omgekeerd zal de Golfmaatschappij vluchten met een KL code uitvoeren naar Sialkot, Karachi, Lahore en Pesjawar in Pakistan. KLM werkt in de Golfregio ook samen met Etihad Airways en natuurlijk SkyTeam lid Saudia. Gulf Air vliegt in Europa naar onder andere Londen, Parijs en Frankfurt.

Bruce Dönszelmann, Vice President Alliances bij KLM over de samenwerking:

We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking met Gulf Air. Hiermee versterken we ons netwerk in het Midden-Oosten, dat een grote markt is voor zowel zakelijke klanten als voor toeristen. In Gulf Air hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden. Samen kunnen we onze passagiers meer transferopties en een groter aantal bestemmingen op het Indiase subcontinent bieden.

Krešimir Kučko, CEO van Gulf Air:

KLM is een marktleider die wereldwijd voet aan de grond heeft en sterk aanwezig is in Europa. We gaan graag dit partnerschap aan met KLM en breiden zo ons netwerk uit met een directe verbinding tussen het Koninkrijk Bahrein en Nederland. Onze klanten kunnen nu gemakkelijker rechtstreeks naar Amsterdam vliegen met een ticket van Gulf Air. Dankzij ons solide netwerk op het Indiase subcontinent kan KLM haar passagiers met behulp van onze vluchten meer bestemmingen aanbieden, met één tussenstop bij onze snelle en efficiënte hub Bahrain International Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *