KLM past wijzigingsvoorwaarden van tariefopties Light en Standard aan2 min leestijd

B787 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en Air France passen de wijzigingsvoorwaarden van de Light en Standard aan. Dit doen de luchtvaartmaatschappijen samen met partners Delta Air Lines (DL) en Virgin Atlantic (VS).

Onlangs hebben KLM en Air France de Light-tariefoptie ook verder uitgerold. De tariefoptie is nu beschikbaar voor alle bestemmingen in Economy Class en World Business Class.

KLM past wijzigingsvoorwaarden aan, light-tickets niet meer te wijzigen

Tot nu toe was het mogelijk om de Light-tickets te wijzigingen, maar dat is naar een groot aantal bestemmingen sinds deze week niet meer mogelijk. KLM geeft aan dat de wijziging is doorgevoerd om in lijn te blijven met de laatste marktontwikkelingen en om klanten de keuze te bieden uit de meest relevante en marktconforme tariefopties.

Voor reizigers die een ticket met tariefoptie Light hebben voor een reis in Economy Class, kunnen dit niet meer tegen betaling wijzigen. Dit geldt voor:

 • Air France short-haul bestemmingen
 • KLM & Air France medium-haul bestemmingen
 • KLM & Air France & Virgin Atlantic (& Delta Air Lines) bestemmingen in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Tahiti.

Delta Air Lines zal op korte termijn ook de wijzigingsvoorwaarden van de tariefopties Light- en Standard aanpassen. Passagiers die naar een andere intercontinentale bestemming met Air France of KLM reizen, kunnen het Economy Light-ticket nog steeds tegen betaling wijzigen.

KLM Premium Comfort cabine

Aanpassingen in Standard tarief

Reis je met een Standard tariefoptie in Economy, Premium Economy of Premium Comfort, dan kon je dit voorheen kosteloos wijzigen. Dat beleid is nu ook aangepast. Vanaf nu kun je deze tickets wijzigen tegen een betaling van:

 • Short-haul en medium-haul bestemmingen
  • Economy Class – 70 euro (of equivalent in lokale valuta)
  • Premium Economy en Premium Comfort – 250 euro (of equivalent in lokale valuta)
  • World Business Class – 70 euro (of equivalent in lokale valuta)

Voor andere long-haul bestemmingen is er geen aanpassing in de wijzigingsvoorwaarden van tariefoptie Light in de Premium-cabines of aan tariefopties Light- en Standard in de Business-cabine. Ook zijn er geen wijzigingen voor de tariefoptie Flex in alle cabines op short-, medium- en long-haul vluchten.

Heb je al een ticket geboekt, dan gelden de voorwaarden zoals die vermeld waren tijdens het boeken. Heb je een boeking gemaakt maar nog geen ticket, dan is er een uitzondering mogelijk tot 27 december 2023.

KLM Dreamliner B787 Economy Class

Afbeeldingen ©

Reacties

 1. Van Gooiland zegt

  “KLM geeft aan dat de wijziging is doorgevoerd om in lijn te blijven met de laatste marktontwikkelingen en om klanten de keuze te bieden uit de meest relevante en marktconforme tariefopties.”

  Ha ha ha, wat een gezwets. De vraag is groot, de luchtvaartmaatschappijen hebben om diverse redenen moeite eraan te voldoen, dus ze grijpen met beide handen de kans aan om hun klanten te flessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *