KLM op zoek naar namen voor Airbus A321neo toestellen1 min leestijd

KLM Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM is op dit moment op zoek naar namen voor de nieuwe Airbus A321neo toestellen die de maatschappij een paar jaar geleden heeft besteld. Ook is er toen een optie geplaatst voor nog eens 60 extra toestellen. KLM verwacht de eerste Airbus A321neo in juli volgend jaar. Het is de bedoeling dat dit eerste toestel over een jaar in de actieve vloot zit.

KLM zoekt namen voor Airbus A321neo

Alle toestellen van KLM zijn op dit moment voorzien van een naam. Een uitzondering hierop zijn de toestellen van KLM Cityhopper. De naam op de toestellen varieert van bekende plaatsen tot bloemen en vogels. De oudere Boeing 737 toestellen hebben bijvoorbeeld allemaal de naam van een vogel gekregen. Deze toestellen worden vanaf volgend jaar vervangen door de nieuwe Airbus A321neo toestellen. Deze toestellen zijn veel stiller en een stuk energiezuiniger dan de Boeing 737 toestellen. Nu KLM vanaf volgend jaar gaat vliegen met de Airbus A321neo toestellen heeft de maatschappij volgens Luchtvaartnieuws ook voor deze toestellen namen nodig. Het personeel van KLM mag hierin meebeslissen. Waar de toestellen precies naar worden genoemd is op dit moment nog niet bekend.

Boeing 737 van KLM (Bron: KLM)
Net als voor de Boeing 737 toestellen zoekt KLM nu ook namen voor de nieuwe Airbus A321neo toestellen. (Foto: KLM)

De eerste toestellen verwacht KLM in juni volgend jaar. Die van Transavia komen dit najaar al richting Schiphol. In tegenstelling tot de Airbus A321neo toestellen van Transavia beschikken de toestellen van KLM over 5 minder zitplaatsen. De toestellen van KLM beschikken namelijk over een totaal van 227 zitplaatsen. Dat is natuurlijk wel een grote vooruitgang in de capaciteit als je dit vergelijkt met het aantal zitplaatsen op een Boeing 737 van KLM.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Reacties

 1. Dolf Brouwers zegt

  de volgende namen voor de Neo’s

  Albert Plesman
  Jan Plesman
  Hans Plesman
  Adriaan Viruly
  Dick Parmentier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *