KLM kan Embraer E195-E2 inzetten naar Londen City1 min leestijd

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM kan vanaf heden de nieuwe Embraer E195-E2 inzetten op de vluchten naar Londen City. De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft dit type toestel nu goedgekeurd voor deze luchthaven.

KLM kan met Embraer E195-E2 naar Londen City

De luchthaven Londen City (LCY) ligt midden in de stad en heeft een korte start- en landingsbaan. Hierdoor moeten de vliegtuigen een steile daling gebruiken om er te landen. De Embraer E195-E2 mocht hierdoor niet ingezet worden alvorens EASA het had goedgekeurd. Die goedkeuring heeft de luchtvaartautoriteit nu gegeven.

KLM vliegt tot negen keer per dag van Amsterdam Airport Schiphol naar Londen City. Hiervoor worden op dit moment de Embraer 190 toestellen ingezet van KLM Cityhopper. In deze toestellen is per vlucht plaats voor maximaal 100 passagiers.

Nieuwe stoelen aan boord van de Embraer E195-E2 bij KLM Cityhopper (Bron: KLM)

In de nieuwe Embraer E195-E2 van de luchtvaartmaatschappij is plaats voor maximaal 132 passagiers per vlucht. Als KLM besluit om dit toestel in te zetten op de route dan kunnen er per vlucht 32% meer passagiers mee.

In het grotere toestel is een Economy Class en een Europe Business Class te vinden. De stoelen staan in een 2-2 opstelling. Een deel van de stoelen in Economy Class is beschikbaar als Economy Comfort. Deze stoelen hebben een verstelbare hoofdsteun, meer beenruimte en kunnen iets verder naar achteren versteld worden.

Passagiers die in Europe Business Class vliegen krijgen een volledige maaltijd geserveerd aan boord. De maaltijd die de passagier ontvangt hangt af van de vluchtduur en het moment van vertrek. De passagiers in deze cabine hebben echter geen vrije stoel naast hun wat wel het geval is bij de grotere Boeing 737 toestellen van KLM.

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *