KLM’s Huisje Is Hotel New York Geworden2 min leestijd

KLM Huisje 97 is Hotel New York

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder gaven we op InsideFlyer al aan dat het nieuwe huisje van KLM een Rotterdams pand werd. KLM heeft inmiddels het 97e huisje onthuld en het is Hotel New York geworden. Het nieuwe huisje is in ontvangst genomen door de Burgemeester van Rotterdam en de exploitanten van Hotel New York.

97e Huisje Hotel New York

Het huisje is onthuld op het Stoomschip (SS) in Rotterdam. Het Hotel New York is het voormalige directiekantoor van de Holland-Amerika lijn. Hieronder kun je een aantal foto’s zien van het pand en het nieuwe huisje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pieter Elbers, President-directeur van KLM, zegt het volgende over het nieuwe huisje:

Ik ben verheugd over de keuze voor Hotel New York als 97ste KLM-huisje. De Holland-Amerika lijn was eind negentiende eeuw de belangrijkste verbinding tussen Europa en Amerika en het Noord-Atlantische routenetwerk van KLM is nu een van de belangrijkste verbindingen tussen Europa en de Verenigde Staten. In mei dit jaar hebben we nog het bestaan van onze 70-jarige lijndienst naar New York gevierd.

Sinds de jaren 70 heeft KLM een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en de Amerikaanse stad New York. Noord-Amerika is de grootste markt voor de luchtvaartmaatschappij na Europa. Samen met Delta Air Lines vervoert KLM jaarlijks 2.8 miljoen passagiers tussen Amsterdam en Noord-Amerika.

KLM heeft de Delfts blauwe huisjes in de jaren vijftig geïntroduceerd aan boord. Deze huisjes zijn replica’s van diverse bijzondere gebouwen in Nederland en worden uitgereikt in World Business Class. Vanaf 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van de luchtvaartmaatschappij. Al 22 jaar wordt er op 7 oktober een nieuw huisje geïntroduceerd. KLM bestaat op 7 oktober 97 jaar en vandaar is dit KLM’s huisje nummer 97. Je krijgt deze huisjes alleen op intercontinentale vluchten in business class.

 

Hoe ziet jouw verzameling van de KLM Delfts Blauwe Huisjes eruit? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *