KLM: geen gratis stoelselectie meer voor medereizigers SkyTeam Elite leden1 min leestijd

KLM Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France en KLM hebben afgelopen week een negatieve wijziging doorgevoerd in het zogenaamde ‘Preferred Seating Policy’. Reisgenoten van passagiers met SkyTeam Elite status in dezelfde boeking (die zelf geen status hebben) kunnen nu namelijk niet meer een standaard stoel kosteloos selecteren. In plaats daarvan geldt het gratis stoelselectie voordeel alleen nog maar voor de passagier met SkyTeam Elite status. Dit geldt overigens niet voor Flying Blue Silver leden; medereizigers van Silver Elite leden in het eigen loyaltyprogramma behouden de optie van het selecteren van een standaard stoel zonder kosten. Ook in het beleid voor SkyTeam Elite Plus leden veranderd niks; zij behouden eveneens de kosteloze mogelijkheid om een standaard stoel te selecteren voor elke passagier in dezelfde boeking. Het is niet duidelijk of er voor Delta Air Lines Silver Medallion leden ook een uitzondering is, gezien de nauwe samenwerking tussen de airlines. Skymiles elite leden profiteren normaal gesproken van meer voordelen bij Air France en KLM dan andere SkyTeam elite leden.

Bestaande boekingen verliezen mogelijk reeds gekozen stoelselecties als er wijzigingen in de boeking zijn en de passagiers op basis van het nieuwe beleid niet meer in aanmerking komen voor een gratis standaard stoel.

Afb.: KLM, Flying Blue

Reacties

 1. Jakob zegt

  Wat een ontzettend onduidelijk stuk tekst…
  Kop: GEEN GRATIS STOELSELECTIE MEER VOOR MEDEREIZIGERS SKYTEAM ELITE LEDEN
  Dit geldt overigens niet voor Flying Blue Silver leden […] Ook in het beleid voor SkyTeam Elite Plus leden veranderd niks […]

  Voor wie verandert er dan wel iets..?

  • Arold zegt

   Nou inderdaad…

   Ik voelde me even dom toen ik het las en hoopte bijkans op een duidelijk voorbeeld want als Platinum lid meende ik niet echt een verandering te zien. Maar het gaat dus om de andere loyaliteitsprogramma’s van andere skyteamleden..

   Of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *