KLM en Delta gaan ‘Coronavrij’ vliegen2 min leestijd

KLM Gezichtsbescherming

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De huidige omstandigheden zijn een ware uitputtingsslag voor vliegmaatschappijen. Het flink verminderde aantal vluchten zorgt voor een groot omzetverlies. De ‘way forward’ is volgens experts het opzetten van vliegverbindingen waarbij zowel voor als na de vlucht een Coronatest wordt afgenomen. Zo kan het risico op verspreiding geminimaliseerd worden en zou bijvoorbeeld een lange quarantaine niet meer nodig zijn. KLM en Delta gaan het ‘Coronavrij’ vliegen nu testen op vluchten tussen Atlanta en Amsterdam.

Testen

De luchthavens van Amsterdam en Atlanta hebben in samenwerking met KLM, Delta en de respectievelijke overheden een zogenaamde ‘COVID-vrije reiscorridor’ opgezet. Concreet betekent dit dat reizigers voor vertrek een negatieve testuitslag moeten kunnen overleggen. Bij aankomst volgt ook een test om nogmaals te bepalen dat de reiziger daadwerkelijk negatief getest is. Vervolgens is een binnenlandse doorreis toegestaan zonder dat er sprake is van quarantaineverplichtingen.

Reizigers die geen gebruik kunnen of willen maken van deze vluchten kunnen een ‘normale’ lijnvlucht boeken. De COVID-vrije reiscorridor bestaat uit vier wekelijkse vluchten, waarvan KLM en Delta er elk twee uitvoeren. De test start op 15 december en duurt in eerste instantie drie weken.

Wanneer je een vlucht van Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport naar Amsterdam Airport Schiphol (niet v.v.) boekt dan krijg je de mogelijkheid om COVID-test bij te boeken. Dit lijkt nog niet verwerkt in het boekingssysteem.

Delta Airbus A350 (Bron: Delta)
Delta Airbus A350 (Bron: Delta)

Vaccin

Zolang er nog geen goedgekeurd vaccin is zal ‘Coronavrij’ vliegen voor KLM en Delta de enige mogelijkheid zijn om zonder uitgebreide quarantaineverplichtingen te reizen. Diverse organisaties zoals de IATA en SkyTeam pleiten echter al langer voor een wereldwijd gestandaardiseerd protocol als het gaat Coronatesten voor vliegreizen. Ook volgens Pieter Elbers, President en CEO van KLM, is de corridor een stap in de goede richting. Als de proef een succes blijkt dan kan deze manier van werken mogelijk ook beschikbaar komen voor andere bestemmingen.

Raadpleeg voor de exacte voorwaarden van de COVID-vrije corridor tussen Amsterdam en Atlanta de websites van KLM en Delta. De voorwaarden kunnen namelijk zonder aankondiging wijzigen. Alle info over de actuele inreisrestricties lees je op de website van Nederland Werelwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *