KLM Crown lounge toegang met KLM-app2 min leestijd

Plannen verbouwing KLM Crown Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 19 juni kunnen KLM passagiers toegang tot de KLM Crown Lounge in het Schengengebied van Schiphol kopen. Dit kan via de KLM app. Later dit jaar kunnen KLM passagiers ook toegang krijgen tot de KLM Crown Lounge in het Non-Schengen gebied op Schiphol.

KLM crowne lounge

KLM Crown Lounge

Door alle drukte op Schiphol is het fijn om voorafgaand aan de vlucht even te relaxen in een van de lounges op de luchthaven. Je kunt de tijd in een lounge doorbrengen onder het genot van gratis hapjes en drankjes. KLM heeft hiervoor de Crown Lounges op Schiphol, echter voor toegang tot de Crown Lounges moet je Business Class vliegen met KLM (of Skyteam partners). Ook krijg je toegang tot de KLM Crown Lounge met de Elite Plus of Flying Blue Elite Gold / Platinum status. Alle andere KLM passagiers die toegang willen tot de Crown Lounge kunnen vanaf nu ook toegang kopen. KLM biedt passagiers de mogelijkheid om tegen betaling toegang te kopen bij de receptie van de lounge. Dit geldt wel voor bezoeken buiten de piekuren.

Vanaf deze maand kunnen passagiers ook toegang kopen via de KLM-app.

Passagiers die voor loungetoegang in aanmerking komen en al een vlucht hebben geboekt, kunnen voor vertrek van de vlucht loungetoegang voor buiten de piekuren kopen op basis van beschikbaarheid. Het aanbod wordt in 1e instantie alleen getoond in de KLM-app. Later komt het volgens KLM ook via andere kanalen beschikbaar. Na betaling is de boardingpass van de reizger ook geldig als toegangsbewijs voor de lounge. Net als andere bezoekers kunnen ook deze reizigers gebruiken maken van de self-service zuilen om toegang tot de lounge te krijgen.

KLM Crown Lounge

Wie kan er toegang kopen?

De toegang kan via diverse betaalmethoden worden gekocht. Voorlopig krijgen alleen gebruikers van de KLM-app een aanbod via de app. Voorwaarde is wel dat ze alleen reizen en het aanbod is op basis van beschikbaarheid. Passagiers die doorreizen naar een Schengen bestemming moeten een overstaptijd van minimaal 60 minuten hebben. Groepsreizgers kunnen nu nog geen toegang kopen, dat gaat mogelijk later dit jaar veranderen.

Prijzen

Tot 30 uur voor vertrek

Flying Blue Silver leden: EUR 30 of 6000 FB Miles

Flying Blue Ivory leden: EUR 36 of 7000 FB Miles

Niet-Flying Blue leden: EUR 40 of 8000 FB Miles

Vanaf 30 uur voor vertrek

Flying Blue Silver leden: EUR 35 of 7000 FB Miles

Flying Blue Ivory leden: EUR 45 of 9000 FB Miles

Niet-Flying Blue leden: niet mogelijk

Mocht het erg druk zijn dan kan de verkoop tijdelijk worden gestaakt volgens KLM.

Het bovenstaande bericht is wel opvallend te noemen. KLM is de Crown Lounges aan het verbouwen op Schiphol. Ook heeft KLM recent aangegeven de toegang tot de Crown Lounges te beperken voor gasten van Elite Plus en Flying Blue Gold en Platinum leden tijdens drukke periodes.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *