KLM Cityhopper breidt verder uit met nieuwe toestellen2 min leestijd

KLM Cityhopper breidt verder uit met nieuwe toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week vertelde we al over een mogelijke capaciteit verhoging bij KLM Cityhopper. Of deze doorgaat is nog even afwachten. Waarmee ze wel capaciteit verhogen is het aantal nieuwe toestellen. KLM Cityhopper krijgt namelijk nieuwe toestellen.

Embraer

Na de uitfasering van de Fokker 70 in januari, zal het gat opgevuld moeten worden. Daarom bestelde KLM Cityhopper eerder al nieuwe toestellen in Brazilië. De vloot van KLM Cityhopper bestaat nu al geheel uit toestellen van Braziliaanse makelij. Afgelopen weekend kwamen daar nog twee Embraer toestellen bij. Aanstaande zaterdag 24 maart komt er nog een binnen, een Embraer 190. Daarmee heeft de KLM-dochter 16 Embraers 175 en 32 Embraers 190, totaal dus 48 toestellen.

De toestellen dragen de registratienummers:

  • PH-EXW
  • PH-EXX
  • PH-EXY
Nieuwe KLM Cityhopper E175
©KLM Newsroom

Moderniseren

De vloot van KLM Cityhopper is met deze nieuwe toestellen en het verlaten van de oudere Fokkers een stuk moderner en duurzamer geworden. De toestellen verbruiken tot 22% minder brandstof dan de Fokker 70 die onlangs is uitgefaseerd. Daarmee passen ze goed binnen de strategie om duurzamer te worden. Ze stoten zo namelijk minder CO2 uit. Ook sluit het aan bij de focus op de klant, aldus KLM. De toestellen bieden namelijk meer ruimte en comfort voor de klanten en zorgen daardoor voor een ‘memorabele reiservaring’. De E190 heeft 100 stoelen en de E175+ 88 stoelen, wellicht dat de oudere varianten, die bijna 10 jaar binnen de vloot zitten, zelfs worden aangepast waardoor ze nog meer stoelen bevatten.

49e

Op dit moment is KLM Cityhopper de grootste maatschappij die vliegt met Embraers in Europa. Binnenkort komt voorlopig de laatste Embaer naar Nederland, de E190. Daarmee staat het aantal Braziliaanse toestellen op 49. Dat is dan voorlopig ook het laatste toestel dat zal worden toegevoegd. Met de vloot voeren ze dagelijks 300 vluchten uit binnen Europa.

Komend zomerseizoen gaat de maatschappij ook weer even terug naar de Fokker. Deze zal geleased worden van het Roemeense Carpatair. Het betreft hier de Fokker 100. Onduidelijk is nog op welke vluchten het betreft. KLM Cityhopper is overigens niet de enige maatschappij die komend seizoen de Fokker inzet, ook Air France en Lufthansa zetten het toestel in.

Fokker 100 van Carpatair
©Carpatair

Beeldmateriaal: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *