KLM Vliegt Vanaf Los Angeles Met Biobrandstof

KLM Biobrandstof

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat vanaf Los Angeles vliegen met duurzame biobrandstof. Dit zal gedaan worden met het KLM Corporate BioFuel programma. Eerder voerde KLM al vluchten vanaf Oslo uit met biobrandstof aan boord.

KLM & Biobrandstof

De biobrandstof zal direct uit de tanks van de luchthaven naar het vliegtuig gepompt worden. Deze duurzame brandstof zal geleverd worden aan alle toestellen die dit soort brandstof tanken op de luchthaven. Op deze manier zal de CO2-uitstoot verminderen voor de vluchten die vertrekken uit LAX. Dit zal bijdragen aan de doelstelling van KLM om in 2020 de CO2-uitstoot met 20% per passagier te verminderen. Dit zal gemeten worden ten opzichte van de CO2-uitstoot in 2011.

Het KLM Corporate BioFuel programma zal het verschil tussen de duurzame brandstof en de kerosine betalen. De biobrandstof is ongeveer twee keer zo duur dan kerosine. De partners in dit programma zijn: ABN AMRO, Accenture, CBRE Global Investors, FMO, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Heineken, Loyens & Loeff, PGGM, Perfetti Van Melle en de Schiphol Groep.

Pieter Elbers, de president-directeur van KLM, zegt het volgende over deze biobrandstof vluchten:

“Een van de meest effectieve manieren om CO2-uitstoot in de luchtvaart te verminderen, op dit moment, is de inzet van duurzame biobrandstof. Mede dankzij de bedrijven die deelnemen aan het KLM Corporate BioFuel Programma hebben we deze stap kunnen zetten. We geven hiermee de constante productie van biofuel een stimulans.”

Naast deze nieuwe samenwerking omtrent biobrandstof, doet KLM nog meer om de CO2-uitstoot te verminderen. Een onderdeel hiervan is KLM Takes Care. Op deze specifieke website van KLM komt alles van bod, van biobrandstof tot en met het verminderen van de CO2-uitstoot.

In 2015 heeft KLM al een filmpje gemaakt over deze duurzame brandstof. In dit filmpje gaat het echter om het feit dat er op de lange termijn niet genoeg kerosine is, in plaats van de CO2-uitstoot verminderen. Tevens worden in het filmpje meer partners genoemd van het KLM Corporate BioFuel Programma dan waar KLM nu van spreekt. Het filmpje is dus niet helemaal meer up to date, maar het geeft wel een beeld van de duurzame brandstof.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *