Joon introduceert Paperplane: het ideale reiscadeau

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eigenlijk weet je wel wat het beste cadeau is voor een echte reisfanaat: een vliegticket. Helaas valt dit meestal buiten het budget voor het cadeau. Joon, de Franse dochteronderneming van Air France, komt met iets nieuws wat dit probleem gemakkelijk oplost, ze noemen het Paperplane. Met dit nieuwe concept spaar je samen met vrienden en familie voor een vliegticket dat je op een zelfgekozen dag aan de gelukkige geeft.

Gezamenlijk saldo

Via de speciale website van Paperplane maak je een link aan die je naar alle betrokkenen kunt doorsturen. Iedereen kiest zelf hoeveel geld hij of zij in wil leggen. Ook kan iedereen een persoonlijk bericht toevoegen aan het cadeau. Als de het zover is kun je een papieren vliegtuigje afdrukken en dat als cadeau geven.

Online

Het cadeau is online in te wisselen door de ontvanger. Je hebt een jaar om vertrek- en aankomstdata te kiezen. Je vliegt uiteraard met Joon. Vertrek is vanuit Parijs. De bestemmingen waar de Franse maatschappij op vliegt lopen natuurlijk flink uiteen.

Enkele bestemmingen van Joon (Bron: Joon)
Enkele bestemmingen van Joon (Bron: Joon)

Maar wat als je geld overhoudt van het tegoed dat je hebt gekregen? Je bent het dan niet kwijt. Je krijgt namelijk een voucher waarmee je opties bij kunt kopen. Denk aan vroege stoelselectie, extra bagage, maaltijden, upgrades of natuurlijk nog een vlucht met Joon.

Het digitale platform van Paperplane past bij de digitale ambities van de airline die vooral jongeren aan wil trekken. De website ziet er gelikt uit en werkt ook goed op je smartphone. Momenteel is de site nog alleen beschikbaar in het Frans, maar in de toekomst komt dit wellicht ook beschikbaar voor internationale gebruikers.

(Bron: Joon / Air France)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *