JetBlue komt met nieuw menu en amenity kit2 min leestijd

Toestel van JetBlue

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

JetBlue komt deze maand met een nieuwe amenity kit voor haar passagiers in Mint Business Class. De nieuwe kits zijn ontworpen in samenwerking met tassenmerk Caraa uit New York. Tegelijkertijd maakt de Amerikaanse airline ook bekend nieuwe menu’s aan boord te gaan serveren.

Nieuwe JetBlue amenity kit

JetBlue wil zich als jonge airline graag onderscheiden van de meer gevestigde concurrenten. Zo vliegt de maatschappij enkel met narrow body toestellen, ook op trans-Atlantische routes. En JetBlue noemt haar cabine voorin het vliegtuig geen Business Class, maar Mint. Onder de noemer ‘There’s no place like Mint’ biedt JetBlue haar eigen versie van de traditionele Business Class aan.

Nieuwe amenity kit JetBlue

Nieuwe amenity kit JetBlue

Vanaf deze week komt daar dus ook een nieuwe amenity kit bij kijken. JetBlue werkt hiervoor samen met verschillende partners uit New York. De nieuwe kit verschijnt in twee varianten: eentje is in een heuse rugzak om te toveren en de andere is een tasje. Beiden zijn ontwerpen door het tassenmerk Caraa. De kits bevatten verzorgingsproducten van Dr. Dennis Gross en Plus Ultra.

Nieuwe amenity kit JetBlue

Nieuwe amenity kit JetBlue

Volgens JetBlue zijn de nieuwe amenity kits zeker de moeite waard om te bewaren of zelfs te verzamelen. Vanaf woensdag 13 maart krijgen Mint passagiers op trans-Atlantische vluchten de nieuwe kit aangeboden.

Ook een nieuw menu aan boord

Het blijkt echter niet bij alleen nieuwe amenity kits voor JetBlue. De maatschappij komt namelijk ook met een nieuw menu voor zowel de Economy als Business Class. De gerechten zijn via het inflight entertainment systeem door elke passagier individueel te bestellen.

In Economy kun je denken aan gekruide ‘jerk chicken’ met kokosrijst en ingemaakte habanada pepertjes. Daarbij wordt bijvoorbeeld een biet en wortel salade met zonnebloempitten geserveerd. Of wat dacht je van boerenkool, peterselie en quinoa salade met zongedroogde tomaatjes. Er zijn ook speciale keuzes voor ochtendvluchten, denk daarbij aan frittata met kaas en rozemarijn aardappel of vegan French toast met kersenjam.

In Business Class wordt het menu de komende tijd verzorgd door het New Yorkse restaurant Legacy Records. Voor het ontbijt is er keuze uit kokosyoghurt met granola en pecannoten of warme ontbijtkoek met rozemarijn en honing. Voor lunch en diner kunnen Mint reizigers kiezen uit lamsschouder met geroosterde wortels, harissa en broodkruim van citrusvruchten of orzo pasta geserveerd met geroosterde tomaten, feta en rucola.

JetBlue op Schiphol

Even was er sprake van dat JetBlue haar aanwezigheid op Schiphol op moest geven. Dat ging uiteindelijk na protest van onder meer de Amerikaanse overheid niet door. Op dit moment onderhoudt JetBlue een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Boston. SkyTeam airlines Delta en KLM doen dat respectievelijk dagelijks en tot 4 keer per week. Tussen Amsterdam en New York JFK vliegt JetBlue ook dagelijks. Daar is de concurrentie van KLM en Delta wel groter. Beide maatschappijen vliegen elk ten minste tweemaal per dag tussen beide steden.

Bron foto’s amenity kit: JetBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *