InterContinental Sydney Double Bay

InterContinental Kamer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs verbleef ik in het InterContinental hotel in Sydney Double Bay. Sydney heeft twee InterContinental hotels, maar ik besloot een verblijf te boeken in dit net geopende hotel. Hiervoor betaalde ik 50.000 IHG punten die een waarde vertegenwoordigden van ongeveer $500 Australische dollar (het tarief om de kamer met geld te boeken). Het hotel ligt net buiten de stad in Double Bay waardoor het alleen te bereiken is met een eigen auto, taxi of een boot die vlakbij het hotel vertrekt. De receptie lag op de eerste verdieping en de kamer was direct gereed toen ik bij het hotel aankwam.

InterContinental Binnenkomst
InterContinental Binnenkomst

Na het inchecken op de eerste verdieping kreeg ik de sleutel voor een kamer op de 4e etage van het hotel. De gang is voorzien van veel licht en geeft een veilig gevoel.

Gang op de vierde verdieping
Gang op de vierde verdieping

De kamer was zeer ruim opgezet en voorzien van twee dubbele bedden. Het bed lag erg comfortabel en was zeer schoon.

InterContinental Kamer
InterContinental Kamer

Tegenover de bedden was een kleine zithoek gecreëerd. Op de TV werd een persoonlijke boodschap weergegeven om de gast welkom te heten in het hotel.

Zithoek
Zithoek

De mini-bar bevind zich naast het bed. Deze was gevuld met verschillende (alcoholische) dranken en snacks. Echter was deze mini-bar niet geheel gevuld en stond de receptie erop dat wij hiervoor gingen betalen. Dit hebben wij uiteraard niet gedaan en na veel discussie ging het hotel hier akkoord mee.

Mini bar
Mini bar

De badkamer is ruim opgezet met een ligbad, douche, apart toilet en een dubbele wasbak. Het enige nadeel was dat de deur van de toilet niet sloot omdat de deur scheef was opgehangen. Verder werkte alles in de badkamer naar behoren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Als je de deuren van de kamer opensloeg was er een klein balkon waar je op kon staan. Hierbij had je uitzicht op een gedeelte van het dorp en de baai van Double Bay.

Uitzicht
Uitzicht

Vanaf het dakterras heb je een fantastisch uitzicht op de baai van Double Bay. Op het dakterras vind je tevens de bar die geopend is tot zonsondergang. Het water is helaas niet verwarmt en voelt hierdoor vrij koud aan. In de nachten dat ik hier heb verbleven heb ik dan ook bijna niemand in het zwembad gezien.

InterContinental dakterras met zwembad (foto: hotel zelf)
InterContinental dakterras met zwembad (foto: (c) website hotel)

De bar is ruim opgezet en de bediening is vlot en vriendelijk. Naast verschillende dranken kun je hier ook kleine snacks bestellen zoals saté en verschillende soorten ham.

Bar
Bar

Conclusie

De conclusie is dat het de 50.000 IHG punten zeker waard was. De service in het hotel is goed en de kamer ziet er prima uit. Het hotel verdient zeker haar 5 sterren. Ik zal hier zeker nog een keer overnachten als ik in Sydney ben. Het enige nadeel is dat het hotel alleen te bereiken is met een eigen auto, taxi of een boot. Het ligt niet op loopafstand vanaf het centrum van Sydney, maar het is een prima plek om even uit de drukte van het centrum te zijn.

Overzicht

Voordelen

Het InterContinental Sydney Double Bay is net geopend en de kamers zien er uitstekend uit. De service is ook zeker om naar huis te schrijven. Het uitzicht is mooi en er is voldoende te doen net buiten de stad van Sydney.

Nadelen

Het hotel is alleen te bereiken met een Taxi (of eigen auto) of een boot vanaf het centrum van Sydney. Wel gaat de boot direct naar het centrum van Sydney, al gaat deze om verschillende tijden en niet tussen de middag. Het hotel was nog niet volledig afgebouwd, waardoor een aantal winkels en restaurants nog niet operationeel waren.

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het InterContinental Sydney Double Bay is een goed vijf sterren hotel en de service is top. Het enige nadeel is dat het alleen te bereiken is met een Taxi/Boot vanaf het centrum. Zonder twijfel zal ik hier nogmaals overnachten als ik in Sydney ben.

4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *