KLM Verhoogt Toeslag Ruimbagage

gratis bagage voor bluebiz

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft aangekondigd de toeslag voor ruimbagage op Europese vluchten per 1 april te verhogen met €5 per enkele reis. De totale prijs per enkele reis verandert dan van €15 naar €20 indien op voorhand online geboekt. Betaal je pas op de luchthaven dan blijft het tarief €30 per enkele reis.

Tegelijkertijd lijkt het erop dat KLM vanaf 1 april geen toeslag meer heft voor reizigers met een full-fare Economy Class ticket (Y, B en M tarieven).

Flying Blue Ivory leden krijgen nog steeds een korting van 50% op de toeslag. Voor Flying Blue Elite en Elite Plus leden verandert er niets; zij krijgen nog steeds minimaal één stuk bagage kostenloos mee in het ruim.

Partner Air France voert per direct dezelfde verhoging in voor binnenlandse vluchten.

KLM Bagage
‘Reserveer’ je ruimbagage op voorhand en bespaar!

Conclusie

KLM voerde twee jaar geleden een toeslag in voor de ruimbagage. Onder het mom van ‘vluchtcomponenten ontkoppelen’ beloofde zij goedkopere vluchten voor reizigers zonder handbagage. Hier is in de praktijk niks van terecht gekomen. Het bagagebeleid is alleen maar duurder geworden, toen ook Flying Blue Ivory leden moesten gaan betalen. De nieuwe kostenverhoging komt daar nog eens bovenop.

Waar eerst de goedkoopste KLM vluchten, inclusief bagage, boekbaar waren vanaf €79, betaal je nu minimaal €140 als je met bagage reist en geen Elite lid bent! Ik heb er geen vertrouwen in dat Ivory leden hun korting zullen behouden. De bagagetoeslag is voor KLM inmiddels een melkkoe geworden en voor de reiziger betaalt alleen maar meer.

Tip: straks weten of, en hoeveel, je op jouw volgende vlucht moet betalen voor bagage? Lees dan mijn artikel over de bagage calculator hier (klik)!

Reacties

  1. Friso89 zegt

    Ik begin me serieus af te vragen wat de toegevoegde waarde van KLM nog is voor particuliere Nederlandse reizigers, binnen Europa. Ze zijn schreeuwend duur vergeleken met andere maatschappijen en voor de miles hoef je het ook niet te doen. Jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *