Emirates Air Line & Aviation Experience

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een (te) kort bezoekje aan London , stond er één ding hoog op mijn to-do list: de Emirates Air Line & Aviation Experience bezoeken. Dit is een kabelbaan die tussen Greenwich en Royal Docks ligt en daardoor over Thames ligt. De kabelbaan geeft uitzicht over bekende Londense attracties zoals de O2, Thames Barrier en de Royal Observatory. Bijbehorend is de Emirates Aviation Experience te vinden die een blik achter de schermen geeft bij o.a de basis principes van vliegen en de weg die baggage moet afleggen als zijn eigenaar op reis gaat.

De Emirates Air Line is te vinden bij metrohalte North Greenwich, deze halte ligt op ongeveer 20-30 minuten met de metro vanaf Oxford Circus. Het is een soort ski-lift idee en is 90 meter hoog, 1.1 kilometer lang en heeft een capaciteit van 2500 passagiers per uur. De baan is vermoemd naar Emirates, die voor 10 jaar lang de sponsor is van deze baan.

Toen ik aankwam bij deze halte staan er hosts en borden om je naar de Emirates Air Line te verwijzen en deze ligt op enkele minuten van het metrostation. Ik kwam aan en zag gelijk al dat ik niet de enige was, de rij leek oneindig, maar ik had de tijd en kocht een kaartje voor de overtocht. Nadat ik een kaartje gekocht had en vroeg hoelang het zou duren, kreeg ik een antwoord dat mij verbaasde; 15 minuten bedroeg de wachttijd volgende de dame bij het loket. Ik dacht dat het minstens een half uur zou duren, dus dat was mooi meegenomen. Vervolgens sloot ik aan in de rij en in rap tempo (zeker geen 15 minuten) kon ik mijn gondel betreden.

2015-02-28 21.17.03
Instapkaart ready!

De gondel kan 10 mensen kwijt en in de rij wordt zo efficient ingedeeld door iedereen te vragen met hoeveel hij/zij is. Ik stapte de gondel in samen met een moeder en haar zoontje en een koppel. Helaas werkte het weer niet meer doordat het grauw en bewolkt was (blijft London) maar dat mocht de pret niet drukken. Het uitzicht was heel mooi, vooral de O2 arena en Canary Wharf. Het tempo van de kabelbaan is lekker rustig zodat je niet te snel alleen maar foto’s van het uitzicht hoeft te nemen en in de verte was de landingsbaan van London City Airport zelfs te zien!

2015-02-28 21.18.37
Uitzicht kabelbaan

Terug op de grond is er de mogelijkheid om naar de Emirates Aviation Experience te gaan, een expositie of hoe de site het noemt ‘ an interactive aviation journey’. Het huisvest verschillende zones met delen waar je in de cockpit van een A380 binnenkan kijken, met de ‘Be the Baggage’ film kan je de gehele reis zien van een koffer (inclusief bewegende vloer) en is er een schaalmodel van een Rolls Royce vliegtuigmotor gemaakt uit 165.000 duizend Lego blokjes. Maar met als grootste publiekstrekkers heeft de Aviation Experience 2 simulators, namelijk de A380 simulator en de Boeing 777 simulator.

2015-02-28 21.27.37
Basis principes vliegen en de A380 mock-up
2015-02-28 21.30.29
Kijkje in de cockpit van een A380

Het was druk toen ik de beide attracties bezocht (zaterdagmiddag om 15:00, wat wil je dan ook) maar niet hinderlijk druk. De kabelbaan geeft een mooi uitzicht over London en voor de #avgeeks is de Aviation Experience een paradijs. Voor ongeveer negen pond ben je een uur zoet en zou dit zeker aanraden om London van een andere kant te zien en de Experience te bezoeken, de entree hiervan zit in het bedrag van de Air Line inbegrepen.

2015-02-28 21.20.59
Thanks for visiting 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *