Intercontinental London Westminster

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Londen, Swingin’ London, Europa’s meest kosmopolitische stad, blijft razend populair bij toeristen. En met reden! Het aanbod op cultureel, amusement en ja, zelfs op culinair vlak, is ongeëvenaard. Het nadeel hiervan is dat hotels er duur zijn. Zelfs hotels die nauwelijks meer dan een bezemkast met een versleten bed erin aanbieden kosten al snel meer dan honderd euro per nacht. Ideale stad dus om je hotelpunten voor je te laten werken!

Dankzij de verschillende Big Win acties van IHG groep had ik meer dan genoeg punten om een aantal nachten in één van de meest prestigeuze hotels van de groep in London, het Intercontinental Westminster, te kunnen verblijven voor en dit voor slechts €50 per nacht. Het hotel ligt vlak bij het Britse parlement en Buckingham Palace, een ideale uitvalsbasis in hartje Londen, met het hoofdkwartier van de Londense transportmaatschappij en bijhorend metrostation vlak voor de deur.

Moderne en stijlvolle lobby
Moderne en stijlvolle lobby

Dit hotel werd in november 2012 geopend in een voormalig overheidsgebouw en telt 256 kamers waaronder 44 suites en 1 penthouse. Bij het binnenkomen van de lobby valt de moderne aankleding op. Het inchecken verliep vlot. Vlak voor vertrek had ik de “Intercontintental Gold Ambassador” status aangekocht. Hoewel het hotel in principe niet verplicht is om bij award nights de voordelen die bij deze status komen te geven, werden ze mij toch toegekend en kreeg ik onder andere een upgrade van een classic naar een executive room en toegang tot de snelle wifiservice.

De kamer was naar internationale normen misschien wat aan de kleine kant, voor Londen was ze zeer ruim. Er is bij het ontwerp van het hotel duidelijk voor een modern design gekozen, wat resulteerde in een zeer aangename, trendy kamer. Vooral de glazen wand met ingewerkte televisie was een echte eye catcher.

 

glazen wand met ingewerkte televisie
glazen wand met ingewerkte televisie

Hier krijg je vanzelfsprekend geen gewone waterkoker en instant koffie maar een Nespresso apparaat met een ruime collectie aan capsules, met daarnaast een fijne selectie aan thee. Ook de minibar was gevuld met de betere drankmerken. De minibar was prijzig, maar dat verwacht je ergens wel in een dergelijk hotel.

Nespresso koffiezet
Nespresso koffiezet

Het bed was in één woord fantastisch. Groot, met vederlichte dekens, zachte kussens, alles uitgevoerd in Egyptisch katoen. Een goede nachtrust lijkt met zo’n bed gegarandeerd.

O zo comfortabel bed
O zo comfortabel bed

De badkamer is mooi afgewerkt en groot, met een ruime inloopdouche, een retro badkuip en genoeg marmer om een Romeinse tempel te bekleden. De badproducten zijn van het prestigieuze Amerikaanse merk “Agraria”, wat je wel in meer Intercontinental hotels vindt.

Tot in de puntjes verzorgde badkamer
Tot in de puntjes verzorgde badkamer

Wat opviel was het oog voor detail en humor. De huisstijl van het hotel is gebaseerd op cartoons van belangrijke Britse politici. Zo tref je op de “kamer opmaken” deurhanger Margaret Thatcher aan als kamermeisje en bevat de kamersleutel een leuke verwijzing naar het nabijgelegen New Scotland Yard, hoofdkwartier van de Britse politie.

The Lady is not for cleaning...
The Lady is not for cleaning…

Service was snel, discreet en vriendelijk. Na de eerste nacht merkte ik dat de deur van de douche wat klemde. Bij het naar buiten gaan deelde ik dit mee aan de receptie en tegen dat ik in de namiddag terugkwam ging de deur weer vlot open. Ook de obers in het restaurant deden hun werk discreet, maar waren tegelijkertijd meer dan bereid om een onderhoudend gesprek te voeren, zonder daarbij hun professionaliteit te verliezen.

Tenslotte nog een tip. Het hotel biedt in de namiddag High Tea aan. Deze “very British” traditie waarbij je in de namiddag kleine sandwiches en scones eet, wordt in vele klassehotels aangeboden maar komt hier met een free-flow van Laurent Perrier Champagne. En dat valt letterlijk te nemen, ik heb de bodem van mijn glas niet gezien! Bovendien waren de sandwiches en versnaperingen overheerlijk.

High Tea
High Tea

Het moge duidelijk zijn, ik was onder de indruk van dit hotel. Een uitstekende bestemming voor mijn IHG punten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *