Indonesië stelt opening grenzen verder uit

Indonesië stelt opening grenzen verder uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iedereen hoop natuurlijk dat we zo snel mogelijk van het COVID-19 virus af zijn. Vaccins zijn in de maak, of althans er worden onderzoeken gedaan, en dat kan leiden tot versoepelingen op allerlei vlakken. In Europa waren aan het begin van de zomer vele versoepelingen. Dit zorgde ervoor dat mensen weer op reis konden. Maar het ziet er steeds meer naar uit dat we terug bij af zijn door de oplopende cijfers. Ook internationaal gezien ziet het er nog niet best uit. Zo lijkt het erop dat Indonesië de eerder geplande opening van de grenzen op 11 september verder uit stelt.

Inkomsten

Een groot deel van de inkomsten in veel landen is gekoppeld aan toerisme. Zo ook in veel Aziatische landen waaronder Indonesië. De huidige zomer is er vrijwel niets binnengekomen van wat er normaal binnenkomt. Dit zorgt voor grote binnenlandse problemen. Normaliter verdienen veel mensen een boterham aan het toerisme. Op het eiland Bali zou zelfs 60% van de economie afhankelijk zijn van het toerisme. Vele mensen zijn dan ook hun baan verloren door de huidige Coronacrisis, gezien er geen werk is.

Garuda Indonesia

De nationale luchtvaartmaatschappij, Garuda Indonesia, probeert met allerlei nieuwe routes meer directe vluchten aan te bieden. Daarmee hoopt het natuurlijk zoveel mogelijk reizigers te vervoeren. Zo wil de maatschappij nieuwe directe routes naar Parijs, Delhi, Mumbai en de VS aanbieden. Dat is ook het enige dat na overleg tussen Garuda Indonesia en het Ministerie van Toerisme mogelijk zou zijn om het toerisme op het eiland uiteindelijk toe te laten.Indonesië stelt opening grenzen verder uit

Garuda Indonesia hoopt verder dat zowel de lokale Indonesische overheid als internationale overheden versoepelingen zullen bieden met betrekking tot het reizen. Maar helaas ziet het daar voorlopig nog niet naar uit. Daarop paste Garuda Indonesia onlangs haar boekingsbeleid weer aan. Meer daarover lees je hier op InsideFlyer.

Versoepelingen

Het is nog maar de vraag of de geplande opening van in ieder geval het eiland Bali dus op 11 september 2020 door gaat. Indonesië telt op dit moment zo’n 6.000 doden als gevolg van het virus. Onlangs gaf Luhut Binsar Pandjaitan, minister van Maritieme Zaken en Investeringen, volgens CNN Indonesia aan dat de verwachte versoepelingen vertraagd zullen worden. Hij verwacht nu dat de opening van de grenzen in Indonesië wellicht pas eind 2020 zal plaatsvinden. Hij hoopte wel op een toename van het binnenlandse toerisme in de tussentijd. Het ziet er voorlopig dus niet uit dat men eerder naar Indonesië kan vliegen voor het einde van dit jaar om er te genieten van een mooie vakantie.

Indonesië stelt opening grenzen verder uit
Strand op Bali

Beeldmateriaal: MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *