In de toekomst zonder paspoort naar Canada

schiphol self service paspoort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de toekomst moet het mogelijk worden om zonder paspoort te kunnen reizen op een transatlantische vlucht. Nederland en Canada doen namelijk deze zomer een proef waarbij mensen op een intercontinentale vlucht kunnen stappen zonder hun paspoort mee te nemen. Dit wordt mogelijk door een app die de gegevens van de passagier op de telefoon controleert. Een paar jaar geleden start Schiphol zelf al een experiment.met gezichtsherkenning.

schiphol self service paspoort
In de toekomst dus zelfs geen automatische paspoortcontrole meer.

Het project met de naam KTDI (Known Traveller Digital Identity) wordt gesteund door het World Economic Forum (WEF). Het heeft als belangrijkste reden om de enorme verwachte drukte op luchthavens in de toekomst te handhaven. Er wordt geschat dat het aantal mensen dat een internationale vlucht neemt tegen 2030 toeneemt met bijna 50%. Op dit moment zouden luchthavens dit niet aankunnen, maar dit project zou daar dus een oplossing voor moeten zijn.

Blockchain-technologie

De 10.000 passagiers die zijn uitgenodigd voor deze proef reizen deze zomer tussen Amsterdam en de Canadese steden Montréal en Toronto met de maatschappijen Air Canada, KLM en Air Transit. Zij kunnen hun paspoortgegevens opslaan op hun telefoon met een app die is uitgerust met blockchain-technologie. Hun identiteit wordt zo bij aankomst bevestigd doormiddel van gezichtsherkenning en daardoor hoeven ze niet meer door de grenspolitie gecontroleerd te worden.

Volgens de Canadese minister van Transport, Marc Garneau, wordt met dit testproject de ervaring van alle reizigers verbeterd terwijl de veiligheid aan de grenzen wordt behouden. Nederland en Canada zijn de eerste landen die met deze proef zullen starten. Als dit een success wordt zullen ook andere landen deelnemen aan dit testproject.

Reacties

  1. Jeroen de Vries zegt

    Begin maar eens met eerst het RTP tussen de VS en NL in te voeren. Na jarenlang uitstel zou dat als eerste morten worden opgepakt. Necerland faalt volkomen op dit dossier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *