Ibis Rotterdam City Centre

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs moest ik een aantal nachten in Rotterdam verblijven. Omdat ik constant op zoek blijf naar het -in mijn ogen- beste hotel in een bepaalde stad, besloot ik een aantal verschillende reserveringen bij verschillende hotels te maken, zodat ik iedere nacht in een ander hotel verbleef. De eerste nacht sliep ik in het Ibis Rotterdam City Centre, een hotel dat in de zomer van 2014 geopend is en gelegen is aan de Wijnhaven, vlakbij station Blaak in Rotterdam.

Ibis Rotterdam
De buitenkant van het Ibis Rotterdam City Centre

In de stromende regen liep ik op een gure decemberochtend van station Blaak richting het Ibis Rotterdam City Centre, ongeveer 5 minuten lopen vanaf het station. Bij binnenkomst werd ik door een vriendelijke dame welkom geheten: ‘Goedemorgen, welkom bij het Ibis Rotterdam City Centre, heeft u een reservering?’.

Ik zei mijn naam en meteen had ze mijn reservering gevonden. Ze merkte op dat ik een platinum-member van Accors loyaliteitsprogramma Le Club was en ze zei dat mijn kamer al gereed was. De check-informaliteiten werden afgehandeld en ik kreeg naast mijn kamersleutel als platinum member nog een voucher voor een welkomstdrankje in de bar.

Van de receptie liep ik naar de liften en nam ik een lift naar de bovenste verdieping, waar mijn kamer zich bevond. Het hele hotel deed schoon, modern en nieuw aan – wat een erg positieve indruk gaf.

Kamer

Ook de kamer was fris, schoon en modern qua uitstraling. Zoals ik al verwacht had, Ibis is immers het budgetmerk van Accor, was de kamer vrij klein. Er was een bed, een klein bureautje en een soort halfopen kastruimte in de hoek. In de kamer was helaas geen prullenbak, die was alleen in de badkamer te vinden.

Ibis Rotterdam
De kamer: klein maar modern en functioneel
Ibis Rotterdam
Kastruimte

Het bed was verrassend klein, volgens mij een slag kleiner dan een queensize bed. Het deed mij denken aan  de kleine bedjes die je op cruiseschepen wel eens ziet. Klein of niet, het bed was ontzettend comfortabel – wat erg fijn was.

Ibis Rotterdam
De kamer vanaf de andere kant
Ibis Rotterdam
Televisie op de kamer

Ook had de kamer een kleine badkamer. Een nadeel was dat in de douche een grote tube herbruikbare bad- en douchegel opgehangen was – mijn voorkeur gaat eigenlijk altijd uit naar kleinere verpakkingen die per gast verwisseld worden.

Ibis Rotterdam
De kleine badkamer
Ibis Rotterdam
De douche

Terug naar de kamer: wat ik leuk (en modern!) vond, was dat er naast stopcontacten ook USB-punten in de muur te vinden waren, zodat je zonder tussenstekker apparaten als je iPod en telefoon kon opladen.

Ibis Rotterdam
USB-oplaadpunt: ideaal!

Vanuit mijn slaapkamer had ik helaas niet zo’n mooi uitzicht: ik keek recht op een gebouw met daarin woningen en kantoren. Waarschijnlijk hadden ze daar al genoeg ervaringen met pottenkijkers, want veel van de gordijnen zaten daar dicht.

Ibis Rotterdam
Uitzicht vanuit mijn kamer

Al met al was de kamer redelijk eenvoudig, maar ik vond de prijs/kwaliteitverhouding ontzettend sterk: het Ibis hotel is ontzettend voordelig (mijn overnachting kostte me 38 euro) en alles is keurig voor elkaar. De kamer is ook volledig geluids- en lichtdicht, wat ervoor zorgde dat ik (toen mijn wekker niet af bleek te gaan) tot diep in de middag sliep in het erg comfortabele bed….

Faciliteiten

Dan de hotelfaciliteiten: op een restaurant/bar na zijn die er eigenlijk niet… Op de begane grond is een restaurant en bar met in de zomer een terras. Ik ging in de loop van de middag even een drankje drinken om mijn voucher op te maken, maar het was ontzettend rustig.

Ibis Rotterdam
Bar op de begane grond van het hotel

Ondanks dat het rustig was, straalde ook de bar weer uit dat het een mooi nieuw en modern hotel was. Daarnaast was het personeel ook constant erg vriendelijk – want ik altijd een groot pluspunt vind.

Ibis Rotterdam
De bar van het Ibis Rotterdam City Centre

Locatie

Dan de locatie van het hotel: zoals ik al aangaf, ligt het Ibis Rotterdam City Centre vlakbij station Blaak, in de buurt van een hoop restaurants en uitgaansmogelijkheden in de buurt van de Oude Haven. Daarnaast is het niet al te ver lopen naar de Markthal en de winkelstraten en andere uitgaansgebieden van Rotterdam. Je zit ook in no-time aan het water waar je een mooi uitzicht hebt over de skyline van Rotterdam.

Ibis Rotterdam
Het hotel ligt tussen de Rotterdamse hoogbouw

Conclusie

Ik denk dat het Ibis Rotterdam City Centre een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. Voor een laag bedrag heb je een -vrij kleine- comfortabele kamer met een goed bed waar je na een dagje winkelen of sightseeing in Rotterdam heerlijk kunt slapen. Het personeel is vriendelijk en de locatie is goed, dus ik kan dit nieuwe cityhotel zeker aanraden  voor de budgetbewuste citytripper!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *