Iberia verwelkomt Airbus A350-900

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week mocht Iberia officieel zijn eerste Airbus A350-900 ontvangen in Toulouse. Deze levering is onderdeel van een bestelling van in totaal 16 A350 toestellen. Iberia voegt hiermee een nieuwe telg toe aan zijn Airbus only vloot van meer dan 100 vliegtuigen. Het toestel heeft een configuratie in drie klassen: Economy, Premium Economy en Business Class.

A350-900

De A350-900 kent diverse verbeteringen ten opzichte van oudere Airbus toestellen. Vooral het maximum gewicht bij opstijgen is toegenomen. Nu kan de A350 280 ton meenemen. Het toestel heeft een nieuw aerodynamisch ontwerp dat je vooral in de details terugziet. Denk aan de romp en interne bekabeling, maar ook de lichte buiging in de vleugel en de winglets. Het toestel wordt aangedreven door twee krachtige en brandstofzuinige Rolls-Royce Trent XWB motoren. Deze technische verbeteringen moeten zorgen voor een verlaging van 25% in brandstofgebruik en een verminderde CO2-uitstoot. Daarnaast verwacht men op de langere termijn lagere onderhoudskosten voor dit type Airbus.

De Airbus A350-900 van Iberia heeft extended winglets en een licht gebogen vleugel om het maximale opstijggewicht te vergoten
De Airbus A350-900 van Iberia heeft extended winglets en een licht gebogen vleugel om het maximale opstijggewicht te vergoten

Configuratie

Het toestel is geconfigureerd in een drie klassen opstelling met een capaciteit van 348 stoelen. Er zijn 31 full flat stoelen in Business Class en 24 in Premium Economy. Daarnaast zijn er 293 stoelen in de Economy cabine. De verwachtingen zijn dat de inrichting van de cabine vergelijkbaar zal zijn als de huidige vergelijkbare Airbus toestellen. Dat betekent een 2-4-2 indeling voor Premium Economy en een 3-3-3 indeling voor Economy. Business Class kent een zogenaamde ‘staggered’ configuratie met een 1-2-1 indeling.

Routes

Eerder maakte Iberia al bekend welke routes de A350 toestellen gaan vliegen. Het gaat in ieder geval om twee routes vanuit Madrid. Respectievelijk naar Londen Heathrow en New York John F. Kennedy. Londen zal in het zomerseizoen (20 juli tot en met 31 augustus 2018) door de A350 gevlogen worden. De vluchten met de A350 naar New York starten vanaf 8 augustus 2018.

De nieuwe Airbus A350 van Iberia stijgt op
De nieuwe Airbus A350 van Iberia stijgt op

Award beschikbaarheid

Deze vluchten met de nieuwe A350 zijn ook te boeken via Avios. Dit is het frequent flyer programma van Iberia, FlyBe, British Airways, Vueling en Aer Lingus. Heb je genoeg punten gespaard dan kun je dus (bijna) gratis met dit nieuwe toestel vliegen. Beschikbaarheid is afhankelijk van de datum waarop je vliegt. Vluchten zijn beschikbaar vanaf 57.500 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *