De Hyatt Diamond Challenge is Terug

Hyatt Dimaond Challenge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds kort is het weer mogelijk de Hyatt Diamond Challenge te doen: deelnemers van het Hyatt Gold Passport programma kunnen weer een challenge doen waarmee met slechts 12 nachten binnen 60 dagen Diamond (top-level) elite-status verdiend kan worden.  Normaal gesproken heb je voor die status minimaal 50 nachten of 25 losse verblijven per jaar nodig. Meer informatie over het spaarprogramma van Hyatt lees je hier (klik).

Hoe vraag je de Challenge aan?

– Tussen nu en 30 april 2016 bellen met Hyatt vanuit Nederland naar +49 6131 973 1235 of gratis vanaf een vast Nederlands telefoonnummer naar 0800-022 2929;
– Vraag daarbij naar deelname aan de Diamond Challenge (of noem de Diamond Quick Elite Qualifying Challenge);
– Het is niet nodig om bij een andere hotel loyaliteitsprogramma enige status te hebben;
– Je krijgt meteen de Hyatt Platinum status;
– Slaap je binnen 60 dagen na aanmelding minimaal 6 nachten bij Hyatt dan blijf hou je de Platinum status tot februari 2017, echter;
– Slaap je binnen 60 dagen na aanmelding minimaal 12 nachten bij Hyatt dan krijg je de Diamond status tot februari 2017;
– De Platinum status bij Hyatt is leuk, maar de Diamond status is pas echt interessant! Want als Diamond lid krijg je in 2015 en in 2016 4 jaarlijkse gegarandeerde Diamond suite upgrade certificaten (DSU’s). Hiermee kun je per certificaat voor maximaal 7 nachten in een suite verblijven terwijl het volstaat om de meest goedkope kamer te boeken. De DSU’s kun je inzetten bij een volledig betaalde kamer maar ook bij een P&C boeking (deels punten, deels cash);
– Voor de 1e zes nachten tijdens de Diamond challenge krijg je 1.000 punten per nacht;

Belangrijk om te vermelden; het gaat enkel om kwalificerende tarieven geboekt via Hyatt.com. Boekingen gedaan bij OTA’s zoals Booking.com tellen dus niet mee!

De Challenge geldt in beginsel alleen voor deelnemers die deze nog niet eerder gedaan hebben (maar of en hoe dit gecontroleerd wordt weet ik niet).

hyattgoldpassport

Wat zijn de Voordelen?

Als je nu de Diamond challenge doet en succesvol kunt voltooien, dan heb je ruim 1,5 jaar voordeel van de Diamond status bij Hyatt. En dat houdt in dat je onder andere altijd de best beschikbare kamer krijgt aangeboden, het ontbijt altijd gratis is, je toegang krijgt tot de club lounge (voor Hyatt hotels met een club, niet ieder hotel heeft dit), je 1.000 extra Hyatt Gold Passport punten krijgt bij check-in als welkomstgeschenk of een hapje/drankje en 30% bonus op de gespaarde Hyatt Gold Passport punten.

Ik wil de Challenge doen, maar hoe?

Diamond lid zijn bij Hyatt is puur genieten weet ik uit ervaring, Mrs. Ready2board heeft in 2014 als eens de Diamond challenge gedaan en afgerond tijdens een reis naar de Verenigde Staten. Deze status loopt echter in februari 2016 af. Vanwege de zeer goede behandeling tijdens onze verblijven bij Hyatt in 2014 en 2015 tot nu toe heb ik besloten de Diamond challenge nu voor mijzelf te doen.

Probleem daarbij is echter dat Hyatt nog niet zoveel hotels heeft wereldwijd als bijvoorbeeld Hilton of IHG. Dus kwalificeren door middel van de benodigde 12 nachten is wel een opgave. Ga je op vakantie naar de V.S. of naar Azië dan is er meer kans dat er op je bestemming een Hyatt hotel te boeken is, binnen Europe wordt het een stuk lastiger omdat Hyatt hier minder dekking heeft.

Conclusie

Ik heb inmiddels naar wat “Sweetspots” gezocht om de challenge goed te kunnen voltooien en ik heb deze hotels ook gevonden. Ik heb daarom besloten dat ik mijzelf ga ingeschreven voor de Diamond challenge. Van de benodigde 12 nachten zijn er wel wat nachten bij die ik als ” mattress run” ga doen, maar de kosten van alle 12 nachten om het Diamond niveau te verkrijgen wegen voor mij uiteindelijk wel tegen de kosten op. Daarbij speelt voor mij een rol dat Hyatt haar Diamond leden zeer goed verzorgd, dus als je er eenmaal aan gewend bent dan ben je meteen verpest weet ik uit ervaring.

Wie gaat ook de Challenge doen?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *