Hyatt & American Airlines koppelen loyaliteitsprogramma’s

Hyatt & American Airlines kloppelen loyaliteitsprogramma's

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs zijn het loyaliteitsprogramma van American Airlines en het hotelmerk Hyatt een samenwerking gestart. Deze samenwerking zorgt ervoor dat zowel reizigers van American Airlines voordeel kunnen behalen bij het hotelmerk Hyatt en andersom. In dit artikel leggen we de samenwerking voor je uit.

Samenwerking

Hyatt Hotels Corporation gaat de samenwerking dus aan met American Airlines. Doel van deze samenwerking is dat er meer voordelen zijn voor de elite reiziger. De lancering van de samenwerking zal naar verwachting eind van 2019 zijn. De volgende voordelen zullen ontstaan voor AAdvantage Elite leden:

  • Bij een verblijf in een van de verschillende Hyatt hotels of resorts spaar je punten. Dit doe je uiteraard binnen het loyaliteitsprogramma ‘World of Hyatt’. Onlangs is dit programma ook vernieuwd. Ook kunnen AAdvantage Elite leden (Gold, Platinum, Platinum Pro, Executive Platinum of ConciergeKey) per uitgegeven dollar één AAdvantage mile sparen. Je spaart alleen deze miles bij verblijven bij hotels die aan de voorwaarden voldoen.
  • Speciaal voor de AAdvantage ConciergeKey leden krijgen de World of Hyatt Globalist status aangeboden.

Als je World of Hyatt lid bent heb je ook voordeel als je met American Airlines vliegt. Het betreft hier het volgende voordeel:

  • Vlieg je met American Airlines?  Dan spaar je niet alleen maar miles met het loyaliteitsprogramma. Ook spaar je voor elke uitgegeven dollar bij in aanmerking komende vluchten. Namelijk één World of Hyatt bonus punt. Dit geldt voor zowel Discoverist, Explorist als ook Globalist-leden van World of Hyatt.

Extra voordelen

Ook zijn er nog andere interessante voordelen voor leden van beide programma’s. Heb je de status Platinum, Platinum Pro, Executive Platinum bij AAdvantage? Of bij World of Hyatt de Explorist of Globalist-status? Dan kun je een status challenge aanvragen. Dit kan op het moment van lancering van de samenwerking maar voor een bepaalde periode. Nadat de registratie is goedgekeurd kunnen leden tijdelijk gelijk gebruik maken van hun nieuwe loyaliteitsvoordelen terwijl ze gereduceerd aantal punten moeten verdienen om de status te behouden. Als Elite-lid bij American Airlines kun je gebruik maken van de speciale inchecklocatie, laat uitchecken op aanvraag, gratis premium internet en kamerupgrade bij World of Hyatt. Als Elite-lid bij Hyatt-lid kun je gebruik maken van priority-boarding, gratis ruimbagage, gratis voorkeursstoel en nog meer voordelen bij American Airlines.

Hyatt & American Airlines kloppelen loyaliteitsprogramma's

Tevreden

Amy Weinberg, Senior Vice President bij World of Hyatt gaf het volgende aan naar aanleiding van de samenwerking:

We zijn erg blij om onze relatie met ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappij verder uit te breiden. Dit om onze elite-leden meer exclusieve en zinvolle ervaringen te bieden tijdens de reis. Dit hebben we gedaan door telkens goed te luisteren naar de feedback van onze leden. Hierdoor zijn we erachter gekomen dat een samenwerking met een airline en hotelketen de reiservaring meer naadloos op elkaar kan laten aansluiten. Dit door het dubbele verdien- en statusopties te bieden. We zijn trots om een aanbod te introduceren dat precies dat oplevert, terwijl het tegelijkertijd de waarde voor onze elite-leden vergroot door meer persoonlijke ervaringen en verbeterde herkenning.

Hyatt & American Airlines kloppelen loyaliteitsprogramma's

Ook Bridget Blaise-Shamai, President van AAdvantage, is blij met de nieuwe samenwerking. Ze gaf aan de elite-leden te waarderen. Ze kunnen de elite-leden nu een betere reiservaring bieden en meer manieren voor het sparen van miles.

Het is nog even wachten voor leden van beide programma’s om gebruik te maken van elkaars voordelen. Wanneer de samenwerking exact zal starten is nog niet duidelijk. Ik verwacht dat men vanaf 1 januari 2020 gebruik kan maken van de nieuwe voordelen, maar voor die tijd zich al kan aanmelden. Het is nog even wachten dus.

Bron en beeldmateriaal: American Airlines & Hyatt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *