Hotelpunten omzetten naar BA Avios met 35% bonus2 min leestijd

hotelpunten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways heeft afgelopen week een promotie gelanceerd waarbij je hotelpunten kunt omzetten naar Avios en daar bovenop een bonus krijgt van 35%. Deze actie loopt vanaf 28 oktober tot en met 2 december 2019.

De promo laat toe om punten van verschillende hotel loyalty programma’s over te zetten naar award mijlen binnen het British Airways Executive Club programma.

Welke ketens doen mee?

Bij Marriott Bonvoy kan je punten omzetten met de volgende ratios:

hotelpunten

Je dient hiervoor contact op te nemen met de customer service van het loyalty programma, of je kan dit online doen via deze link. Het leuke bij Marriott Bonvoy is dat je per omgezette schijf van 60.000 punten nog eens 5000 extra Avios krijgt!

Bij Hilton Honors is het niet zo aantrekkelijk om dit te doen. Voor 10.000 punten krijg je slechts 1000 Avios. Dan kan je beter de Hilton punten gebruiken om een hotelovernachting te boeken. Indien je het toch wil doen, is er meer info te vinden op deze site.

Eén van mijn favorieten is de IHG Rewards Club, het is nog steeds relatief makkelijk om grote aantallen punten te verdienen. Het nadeel bij IHG is dat je de customer service dient te bellen en dat het enkele weken kan duren voor de punten zijn omgezet. Bij IHG geldt een ratio van 5:1, met andere woorden per schijf van 5000 punten krijg je 1000 Avios.

De volgende in de rij van hotelketens is World of Hyatt. Bij hen geldt een ratio van 2,5:1, dus voor elke 2500 punten die je wil omzetten, krijg je 1000 Avios. Net als bij Marriott, kan je ook hier een additionele bonus verdienen. Per schijf van 50.000 punten krijg je 5000 bonus Avios.

Ook Radisson Rewards doet mee met deze actie, maar of het zin heeft? Nee tenzij je misschien een aantal punten hebt staan die je niet meer gebruikt. De punten kunnen worden omgezet per ratio 10:1, of te wel voor 2000 punten krijg je 200 Avios. Niet aan te raden dus!

Er zijn nog een aantal andere loyalty programma’s die deel uit maken van deze promo, hier onder een kort overzicht:

  • Le Club Accor Hotels: voor 4000 punten krijg je 2000 Avios
  • Best Western Hotels & Resorts: voor 5000 punten krijg je 1000 Avios
  • MeliaRewards Points: voor 100 punten krijg je 30 Avios

Aangezien ik zelf het afgelopen weinig hotelovernachtingen heb gemaakt, maar nog wel een flink aantal IHG punten heb staan, zit ik eraan te denken om iets van 180.000 punten om te zetten naar Avios. Dit zou me 36.000 Avios plus een bonus van 12.600 Avios opleveren. Daar is weer een leuk award ticket mee te boeken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *