AAdvantage biedt nu Oneworld Premium Economy awards aan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is nu mogelijk om AAdvantage miles in te zetten om vluchten in Premium Economy te boeken bij Oneworld partnermaatschappijen. Eerder dit jaar werd het al mogelijk om American Airlines vluchten in de Premium Economy klasse te boeken als award ticket. Op de awardtabel van American Airlines is nu echter ook te zien dat je Oneworld partnervluchten kunt boeken in Premium Economy als award. Dit is bijvoorbeeld de tabel voor vluchten vanuit en naar Europa:

addvantage, awardable

In tegenstelling tot United en Delta heeft American Airlines nog steeds awardtabellen. Met het introduceren van Premium Economy in deze tabel, blijft het aantal benodigde miles voor business class vluchten ongewijzigd. Voor vluchten naar Amerika en Azië Zone 1 ligt het aantal benodigde miles voor Premium Economy dichter bij de prijs van Economy. Voor vluchten naar het Midden Oosten en Zuid Amerika ligt het aantal benodigde miles echter dichter bij business class. Zelf zou ik niet mijn AAdvantage miles inzetten voor vluchten in Premium Economy, maar het is een mooie optie voor wie daar interesse in heeft.

Cathay Pacific Premium Economy Class A350-1000 Amsterdam Hong Kong
Cathay Pacific Premium Economy, nu ook te boeken met AAdvantage miles.

Op welke Oneworld partners kun je miles inzetten om Premium Economy te boeken?

Naast American Airlines kun je nu ook Premium Economy awardvluchten boeken met British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines en Qantas. Op dit laat aa.com echter alleen beschikbaarheid op vluchten met British Airways zien. Het is dus nog even wachten totdat alle andere partners ook te boeken zijn in Premium Economy. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten in Premium Economy. Lees hier bijvoorbeeld een review van Cathay Pacific.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *