Hong Kong Airport installeert mega loopbrug2 min leestijd

Sky Bridge Hong Kong Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op Hong Kong International Airport wordt hard gewerkt om een nieuwe loopbrug te installeren. Het moet de langste loopbrug op een vliegveld ter wereld worden en gaat Terminal 1 met de satelliet terminal verbinden. De brug moet zo groot worden, dat een Airbus A380 er met gemak onderdoor kan taxiën. Naar verwachting wordt deze Sky Bridge komende zomer in gebruik genomen.

Satelliet terminal

Wie wel eens op Hong Kong International Airport is geweest, weet dat het daar groot is. Er zijn twee terminals, waarbij Terminal 1 voor de meeste vluchten wordt gebruikt. Daarbij is Terminal 2 op dit moment tijdelijk gesloten vanwege werkzaamheden. De gates liggen soms ver weg, maar een metro zorgt ervoor dat je je snel en gemakkelijk kunt verplaatsen.

Er is echter een uitzondering en dat zijn de gates in de satelliet terminal. Deze terminal met gatenummers 501 t/m 510 zijn alleen te bereiken met een bus. Deze bussen zullen straks overbodig worden zodra de nieuwe Sky Bridge in gebruik wordt genomen. De luchthaven wil de tijd verkorten die passagiers nodig hebben om bij deze gates te komen. Afhankelijk van de snelheid ben je straks tussen de vijf en tien minuten onderweg tussen de hoofdterminal en de satelliet terminal.

Met een lengte van 130 meter en een hoogte van 28 meter is de brug groot genoeg dat er vliegverkeer onderdoor kan taxiën, waaronder het grootste passagiersvliegtuig ter wereld: de Airbus A380.

Sky Bridge Hong Kong Airport
Sky Bridge Hong Kong Airport

Niet alleen loopbrug

De Sky Bridge wordt niet alleen functioneel, het moet ook leuk worden. Met de glazen vloer zie je letterlijk de vliegtuigen onder je door taxiën. Er komt ook een uitzichtspunt en horecagelegenheden, dus voor vliegtuigspotter een interessante plek om te bezoeken.

De brug is op afstand in China gebouwd en is in drie losse stukken vervoerd naar Hong Kong Airport. Vlakbij het vliegveld is de brug verder geassembleerd. Het grootste gedeelte dat meer dan 5.000 ton weegt is eerder deze maand op z’n plek gezet. Dit was een huzarenstukje waarbij 3 km over de weg moest worden gereden.

Sky Bridge Hong Kong Airport
Operatie Sky Bridge Hong Kong Airport

De komende maanden zal gewerkt worden aan de afwerking en zoals gezegd, naar verwachting moet de brug rond komende zomer in gebruik worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *