Holiday Inn Muscat Al Seeb2 min leestijd

Holiday Inn Muscat Al Seeb

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Even moest ik lachen toen ik deze omschrijving omtrent het Holiday Inn Muscat Al Seeb op internet las:

“Holiday Inn Muscat ligt te midden van een schilderachtig landschap, op een paar minuten rijden van de internationale luchthaven.”

Zeker, het hotel ligt op steenworp afstand van het vliegveld vandaan, maar het uitzicht vanuit mijn kamer zou ik toch echt anders omschrijven…

Holiday Inn Muscat Al Seeb

Holiday Inn Muscat Al Seeb

Om 01.35 uur lokale tijd, zet Turkish Airlines haar toestel aan de grond op Seeb International Airport in Muscat, de hoofdstad van Oman. Tegen de tijd dat ik de douane ben gepasseerd, mijn tas van de band heb gehaald en het hotel heb bereikt, gaat het inmiddels richting 03.00 uur. Je begrijpt, toen ik eindelijk in mijn hotelkamer was, was ik nooit blijer een bed te zien.

Aangezien ik met een delegatie van zo’n 50 personen aankom, krijgt het personeel aan de receptie het even een tikje benauwd. Het duurt dan ook een tijdje voordat ze voor alle gasten de check-in procedure hebben voltooid. Wanneer ik bij mijn kamer kom, en mijn lijf enkel denkt, liggen, liggen, slapen, zet ik de vermoeidheid nog even aan de kant en inspecteer en fotografeer mijn kamer.

Mijn twin room is van alle gemakken voorzien. Twee ruime bedden, die zalig liggen en een strakke badkamer, waar ik het vliegtuigzweet en andere viezigheid van me af spoel alvorens naar dromenland te vertrekken. De minibar zit op slot en is de inhoud ervan is prijzig. In de kast ontbreken badjassen, maar ligt wel een gebedskleedje en de Koran gereed.

Holiday Inn Muscat Al Seeb

DSC07858

Holiday Inn Muscat Al Seeb

Holiday Inn Muscat Al Seeb

Holiday Inn Muscat Al Seeb

Holiday Inn Muscat Al Seeb

Ondanks dat ik slechts enkele stappen buiten heb gezet na de landing, voelde ik de hitte direct aan mijn huid kriebelen. De airconditioning is derhalve geen overbodige luxe. Verblindingsgordijnen dicht, telefoon instellen zodat ik weer op tijd wakker ben en slapen maar. Maar abrupt word ik na een uur wakker gebuzzed, de wekkerradio die op de kamer staat is door de vorige gast ingesteld en gaat opnieuw af. Tastend in het donker naar een lichtknopje en het horrende apparaat, geef ik een lel op het ding en val terug in slaap. Voor ongeveer tien minuten. Het apparaat blijkt op snooze stand te staan. Toch maar even beter kijken. Zo dat is gefikst, welterusten!

Door mijn late aankomst – of juist vroeg – heb ik geen gebruik gemaakt van het ontbijt, ook het zwembad en andere faciliteiten gingen aan mij voorbij.

Conclusie

Kom je midden in de nacht aan, of vertrek je rond dat tijdstip, overweeg dan het Holiday Inn Muscat Al Seeb. Je hebt er een prima kamer dichtbij de luchthaven, een aanrader.

Overzicht

Publicatie Datum

19 March 2015

Voordelen

- prettige geluidsdichte donkere kamer

- ligging, nabij de luchthaven. Perfect voor vroege aankomst/vertrek

Nadelen

- wakker worden van een wekker die door de vorige gast is ingesteld

- trage incheckprocedure

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een prettig, maar redelijk standaard hotel

2 min leestijd">
3.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *