Hilton verkoopt steeds vaker upgrades aan eliteleden2 min leestijd

Hilton Vienna Danube Waterfront

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hilton Honors probeert steeds vaker upgrades te verkopen aan Gold en Diamond leden op het moment van online inchecken. Dit terwijl je als Diamond lid in principe gratis recht hebt op een upgrade als er beschikbaarheid is. Vorige week maakte Hilton al bekend om vanaf 1 januari 2023 weer terug te gaan naar de standaard vereisten voor het behalen van elitestatus.

Hilton verkoopt vaker upgrades aan eliteleden

Nu veel mensen steeds meer gebruikmaken van online inchecken, bieden hotels ook steeds meer upgrades aan tijdens het moment van online inchecken. Dit is natuurlijk te begrijpen als je geen elitestatus of Silver lid bent. Echter heb je hier als Gold en zeker als Diamond lid gratis recht op indien er beschikbaarheid is. In tegenstelling tot andere hotelprogramma’s als Marriott Bonvoy en World of Hyatt is de top tier status van Hilton Diamond minder populair. Upgrades bij Hilton Honors Diamond zijn namelijk niet gegarandeerd en daarnaast werkt Hilton niet met upgrade-certificaten. Er zijn natuurlijk mensen die niet van alle elitevoordelen van Diamond status afweten. Het is dan natuurlijk ook niet correct van Hilton om deze upgrades online te verkopen.

Hilton Upgrade
Hilton Honors verkoopt steeds meer upgrades tijdens het online inchecken. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Het krijgen van upgrades is natuurlijk altijd een fijne verrassing en werkt ook best ‘verslavend’ moet ik zeggen. Het is dan natuurlijk altijd jammer wanneer je geen upgrade krijgt als Diamond lid. Volgens OMAAT zijn hotels ervan op de hoogte gebracht meer inkomsten te kunnen genereren wanneer zij online upgrades verkopen aan eliteleden.

Conclusie

Dat Hilton upgrades verkoopt aan Gold en Diamond leden tijdens het online inchecken is natuurlijk te begrijpen. Hotels kunnen dan meer inkomsten genereren. Maar het is natuurlijk wat tegenstrijdig om eliteleden op deze manier te behandelen. Zelf vind ik het ook wat als misbruik overkomen. Veel mensen zijn namelijk niet op de hoogte van de voordelen van elitestatus. Persoonlijk check ik eigenlijk nooit online in bij hotels. Ik vind het veel prettiger om face-to-face in te checken bij de receptie om zo eventueel ook nog wat vragen beantwoord te krijgen. De beste manier om een upgrade te krijgen als Diamond lid is gewoon een paar dagen voor je verblijf een mailtje te schrijven met een aantal vragen over je verblijf. Zo kun je afsluiten met de vraag of het mogelijk is om als Diamond lid een upgrade kunnen krijgen naar een suite.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *