Hi Belgium Pass: Vliegticket en onbeperkt treinen voor €1492 min leestijd

Hi Belgium Pass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om meer toeristen naar België te krijgen, hebben diverse partijen de handen ineengeslagen en de Hi Belgium Pass gelanceerd. Met deze pas krijg je voor €149 een retour vliegticket met Brussels Airlines (Check & Go tarief) vanuit diverse Europese steden. Daarbij krijg je onbeperkt gratis treinvervoer door België gedurende je verblijf. Ook krijg je vouchers om diverse toeristische attracties en musea gratis te kunnen bezoeken!

Imago

Sinds de aanslagen in Brussel is het aantal toeristen dat België bezoekt fors teruggelopen. Met de Hi Belgium Pass hoopt men het imago van België terug te krijgen op het oude niveau, evenals het aantal bezoekers. Voor mensen die een weekendje uit willen, is het nu verleidelijk om voor België te kiezen met deze aantrekkelijke kaart.

Vanuit Nederland gaat deze aanbieding niet op. Maar je zou zo’n Hi Belgium Pass in theorie kunnen boeken vanaf een buitenlandse luchthaven.

Luchthavens in Duitsland waar vandaan de pas geboekt kan worden:

Berlin Tegel, Berlin Tegel (TXL)
Bremen, Bremen Airport (BRE)
Hamburg, Hamburg Airport (HAM)
Hannover, Hannover Airport (HAJ)
Nuremberg, Nuremberg Airport (NUE)

Hoe werkt de Hi Belgium Pass?

Via de website van Brussels Airlines kun je de Hi Belgium Pass boeken via deze link. Vertrek naar Brussel is alleen mogelijk op donderdag, vrijdag of zaterdag. De terugreis kan alleen op zondag, maandag of dinsdag geboekt worden.

Je kunt vervolgens kiezen vanaf welke luchthaven je naar Brussel wilt vliegen. Op de webpagina kun je heel gemakkelijk uit een drop-down menu de gewenste vluchten kiezen. Je ziet daarbij ook hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Als voorbeeld heb ik even Wenen aangeklikt als vertrekpunt:

Hi Belgium Pass - boekingsproces
Hi Belgium Pass – boekingsproces: er zijn nog 15 plekken vrij vanuit Wenen!

Nadat je ook de terugreis hebt geselecteerd, verschijnt het totaaloverzicht. Daar staat onder andere in dat je een week voor vertrek een link krijgt toegestuurd om je treinticket te downloaden.

Ook krijg je een week van tevoren een link toegestuurd waarin je twee Belgische steden kunt kiezen die je wilt bezoeken. Voor die steden krijg je dan vouchers voor attracties en musea.

Hi Belgium Pass - boekingsproces

Nu al een succes…

Vier weken geleden is deze promotie gestart en er zijn inmiddels al ruim 600 Hi Belgium Passen verkocht. Tot nu toe komen de meeste bezoekers vanaf de luchthavens van Moskou, Madrid, Bilbao, Wenen en Barcelona. De meest populaire steden in België die bezocht worden zijn Brussel, Brugge, Antwerpen en Gent. Maar ook Leuven en Luik kunnen op bezoekers rekenen.

Hi Belgium Pass
Eerste bezoekers van de Hi Belgium Pass kregen een speciaal welkom…

In de komende weken zal Brussels Airlines de Hi Belgium Pass verder ontwikkelen. Er zullen meer steden in Vlaanderen en Wallonië te kiezen zijn als bestemming. Ook wordt het mogelijk voor Belgische bedrijven om hun producten op te nemen in de pas.
De Hi Belgium Pass wordt daarmee hét visitekaartje van België!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *