Newsflash: Ryanair gaat intercontinentale vluchten verkopen van Air Europa!

Ryanair, Air Europa, Madrid, feeder

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De kogel is door de kerk! Ryanair gaat intercontinentale vluchten verkopen in samenwerking met Air Europa. Op korte termijn zal Ryanair beginnen met de verkoop van deze vluchten via haar eigen website.

In eerste instantie zal de samenwerking betrekking hebben op 20 intercontinentale bestemmingen van Air Europa vanaf Madrid. Het gaat hierbij om drie bestemmingen in Amerika en vrijwel alle bestemmingen van Air Europa in Centraal- en Zuid-Amerika. Daarnaast is ook Tel Aviv toegevoegd.

Later dit jaar zal de optie uitgebreid worden naar alle Ryanair bestemming vanaf Madrid. Vanaf dan zou het ook mogelijk zijn om een ticket te kopen van bijvoorbeeld Eindhoven naar Havana, New York of Buenos Aires. Je vliegt dan met Ryanair van Eindhoven naar Madrid, waar je vervolgens overstapt op een vlucht van Air Europa. Je bagage zal dan automatisch doorgelabeld worden.

Ryanair, Air Europa, feeder, intercontinental, Madrid
De samenwerking heeft betrekking op maar liefst 20 bestemmingen in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika.

Eerder werd al aangekondigd dat Ryanair is gestart met het aanbieden van aansluitende vluchten via Rome. Met de verdere uitbreiding van deze optie zal het straks mogelijk zijn om vanaf veel kleinere luchthavens naast een scala aan bestemmingen in Europa ook intercontinentale bestemmingen te bereiken.

Ryanair is al langer in gesprek met verschillende maatschappijen over samenwerking op langeafstandvluchten. De maatschappij zegt momenteel nog in gesprek te zijn met een aantal andere maatschappijen. Waarschijnlijk gaat het hierbij om Norwegian en Aer Lingus.

Air Europa

Met de nieuwe samenwerking voegt de Spaanse maatschappij Air Europa in een klap 53 nieuwe Europese bestemmingen toe aan haar netwerk. Hiermee verdubbeld het aantal Europese bestemmingen. Het bedrijf hoopt hiermee haar concurrentiepositie op de Europese markt flink te versterken.

Het is niet bekend of Ryanair ook vluchten gaat aanbieden op het bestaande netwerk van Air Europa. De maatschappij is net als Air France en KLM lid van de luchtvaartalliantie Skyteam.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *