Review: APA Hotel Tokyo Shiomi

Tokyo, Japan, APA Hotel Tokyo Shiomi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis naar Japan verbleef ik twee nachten in Tokyo. Hotels zijn over het algemeen erg duur in Japan, en al helemaal in Tokyo. Bovendien viel mijn verblijf ook nog eens in de Golden Week, een reeks van nationale feestdagen. Na lang zoeken ben ik uitgekomen op het APA Hotel Tokyo Shiomi. 

Dit artikel is onderdeel uit een reeks van een rondreis door China en Japan. De volgende artikelen zijn inmiddels al gepubliceerd op Insideflyer.nl:

APA Hotels & Resorts

Het hotel maakt onderdeel uit van APA Hotels & Resorts, een grote Japanse hotelketen. De hotels zijn dan ook typisch Japans met kleine kamers, een cabine-badkamer en een openbaar bad (onsen).

Ik heb gekozen voor het APA Hotel Tokyo Shiomi vanwege de goede prijs en de perfecte ligging direct tegenover het metrostation Shiomi. Het hotel werd aangeboden voor 38 euro per nacht en door gebruik te maken van CashBack heeft het hotel mij uiteindelijk 34 euro per nacht gekost. Dit is uitzonderlijk goedkoop voor een privekamer in Tokyo.

APA Hotel Tokyo Shiomi

Vanuit de luchthaven Haneda was ik met de monorail en metro in 40 minuten bij het hotel. Het hotel ligt direct tegenover het metrostation Shiomi. Ook ligt het hotel dicht bij het centrum van Tokyo. Met de metro ben je in zeven minuten (drie haltes) op Tokyo Main Station. En Asakusa ligt 30 minuten verderop!

Tokyo, Japan, APA Hotel Tokyo Shiomi
Het APA Hotel Tokyo Shiomi met rechtsboven het metrostation Shiomi.

Check-in

Bij aankomst stond er een lange rij bij de check-in, maar ik hoefde gelukkig niet lang te wachten. De medewerker was erg vriendelijk en ik hoefde niet zoals in China een uitgebreid formulier in te vullen. Binnen drie minuten had ik mijn sleutel en was ik op weg naar mijn kamer. Efficiëntie op z’n Japans, heerlijk!

Tokyo, Japan, APA Hotel Tokyo Shiomi
De ruime lobby!

Het hotel heeft een ruime lobby waar je rustig kunt zitten en gratis een kopje thee of ijswater kunt pakken.

Kamer

Ik had een eenpersoonskamer geboekt. De kamer was zoals verwacht klein, maar dat is vanwege het gebrek aan ruimte normaal in Japan. Japan is dan ook niet voor niets het land van de cabin hotels!

Tokyo, Japan, APA Hotel Tokyo Shiomi
De kleine eenpersoonskamer die ik had.

De kamer was voorzien van alle gemakken. Het eenpersoonsbed is erg ruim en heeft voldoende lengte. Ik kon er zonder problemen languit op liggen! Op het bed lag op z’n Japans een kimono klaar. Daarnaast was er op de kamer een minibar, een tv en een waterkoker om koffie en-/of thee te zetten. Ook stond er een soort van luchtverfrisapparaat dat ik verder niet heb gebruikt.

Boven het bed was een plank gemonteerd dat fungeerde als nachtkastje. Er stond een wekker op en er waren twee stekers. Ideaal om je telefoon op te laden en dicht bij je te houden! 

De badkamer was een cabine-badkamer die verhoogd lag ten opzichte van de rest van de kamer. Dit is ook iets dat je vaker ziet in Japan. Het bad had een Japans formaat en ook het toilet was op z’n Japans voorzien van alle gemakken. Het blijft altijd schrikken als je op zo’n warme wc-bril gaat zitten!

Tokyo, Japan, APA Hotel Tokyo Shiomi
De cabine-badkamer!

De badkamer was overigens goed schoon en voorzien van shampoo, body lotion en handzeep. Ook lag er een mandje met een tandenborstel, scheersetje, badmuts, en dergelijke.

Tokyo, Japan, APA Hotel Tokyo Shiomi

Prima geslapen

Ik ben na het douchen direct in slaap gevallen. Het bed was heerlijk en de kamers zijn goed geïsoleerd! Ik heb namelijk ondanks de locatie bij het metrostation prima geslapen.

Bij de kamerprijs zat geen ontbijt inbegrepen. Ik had niet echt veel honger en vond het zonde om 1600 yen (13 euro) te besteden aan het ontbijtbuffet. Gelukkig zat er direct voor de ingang van het hotel een Lawson waar ik voor een paar honderd yen een sandwich kon kopen voor onderweg.

Al met al vond ik het een aangenaam verblijf. De kamer is relatief klein, maar wel voorzien van alle gemakken. Bovendien ligt het hotel op een perfecte locatie direct tegenover een metrostation op zeven minuten van het centrum van Tokyo. Ik zou het hotel dan ook zeker aanraden als je met een klein budget reist. Er zijn goedkopere alternatieven, maar dan lever je meestal in op locatie, privacy of badkamer.

Overzicht

Publicatie Datum

21 May 2017

Voordelen

- Locatie
- Vriendelijke service
- Heerlijk bed

Nadelen

- Kleine kamer
- Weinig ruimte voor bagage

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima hotel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het hotel ligt net buiten het stadscentrum, maar met de metro ben je in zeven minuten in hartje Tokyo!

3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *