Hainan Airlines keert terug tussen Brussel en Shenzen1 min leestijd

Hainan Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines gaat vanaf 21 juni 2023 weer vluchten uitvoeren tussen Brussel en het Chinese Shenzen. Een paar jaar geleden was het bijna over en uit met Hainan Airlines omdat de maatschappij in financieel zwaar weer zat.

Hainan weer tussen Brussel en Shenzen

Shenzen wordt hiermee weer de tweede Chinese stad die een rechtstreekse verbinding met Brussel krijgt. Op dit moment vliegt Hainan Airlines namelijk ook al op de Chinese hoofdstad Beijing. Tijdens de pandemie waren er geen directe verbindingen tussen Brussels Airport en China. De route naar Beijing was namelijk de eerste die sinds kort is hervat. Vanaf 21 juni kunnen passagiers dus ook direct op Shenzen vliegen. Op deze route zet Hainan Airlines een Boeing 787-9 Dreamliner in. De Boeing 787-9 Dreamliner beschikt over in totaal 288 zitplaatsen. Dit zijn 30 business class stoelen in een 1-2-2 reversed herringbone configuratie. De overige 258 stoelen bevinden zich in economy class. De stoelen in economy class zijn opgesteld in een 3-3-3 configuratie. In dit type toestel is er helaas geen premium economy aanwezig.

Hainan Airlines, business class
Hainan Airlines business class op de Dreamliner (bron: Hainan Airlines)

De vlucht vanuit Brussel vertrekt om 11:10 en komt vervolgnes om 5:00 de volgende dag aan in Shenzen. Dit terwijl de vlucht vanuit Shenzen om 1:55 vertrekt om vervolgnes om 8:00 aan te komen in Brussel. Dat Hainan weer met een tweede bestemming komt vanaf Brussels Airport is goed nieuws te noemen. In tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen keren Aziatische maatschappijen in een langzaam tempo terug op Brussels Airport. Ondertussen vliegt ook het Japanse ANA weer op Brussel en ook Singapore Airlines heeft plannen om op deze luchthaven te gaan vliegen.

Uitgelichte afbeelding: Hainan Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *