Groei Schiphol zet door, vooral Groot-Brittannië en Spanje populair2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

We hebben de maand april inmiddels alweer even achter ons gelaten. Schiphol presenteerde deze week de laatste cijfers en we zien weer een aardige stijging qua vliegbewegingen en aantal passagiers. Zo nam het aantal vliegbewegingen met 8% toe ten opzichte van dezelfde maand in 2023. De groei op Schiphol zet dus door en vooral bestemmingen als Spanje, Italië en Groot-Brittannië doen het goed.

Vliegtuigbewegingen

Er blijft een groei van het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol. Ook in maart zagen we dit terug. De groei is wel minder groot, namelijk 8% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar (vorige maand was dat 14%). In totaal waren er in april 39.142 vluchten van en naar Schiphol. Het grootste deel van de vluchten was Europees, namelijk 32.101 vluchten. De overige vluchten zijn intercontinentaal, dit betreft 7.041 vluchten. 

KLM op Schiphol

Groei passagiersaantallen

Niet alleen het aantal vliegbewegingen nam toe in april. Logischerwijs nam ook het aantal passagiers dat vanaf of via Schiphol reisde toe. Dit waren er bijna 5,5 miljoen in april. 3,3 miljoen reizigers reisden direct van of naar Schiphol. De overige 1,8 miljoen reizigers hadden een overstap op Schiphol. 

Een groot deel van deze passagiers reisde vanaf Schiphol naar populaire bestemmingen in Europa zoals Groot-Brittannië (meest populair), Spanje, Italië en Turkije. Het gaat hier om meer dan 3,9 miljoen reizigers. Intercontinentaal gaat het om ruim 1,5 miljoen reizigers. Veel populaire bestemmingen vanuit Schiphol liggen in de Verenigde Staten. 

Londen

Een deel van de reizigers reisde in de goed verlopen meivakantie. Deze liep van 26 april t/m 12 mei. Echter startte in het zuiden van het land de vakantie vaak al een week eerder, waardoor ook het vakantieverkeer voor de groei heeft gezorgd. 

Vervoer van vracht

Tot slot de vrachtcijfers voor de maand april. Er is een daling in het volledige aantal vrachtvluchten vanaf Schiphol van 9%. In april 2023 waren er 1.317 vluchten en dit jaar 1.199. Echter heeft dit niet gezorgd voor een negatieve hoeveelheid vervoerde vracht. Deze was namelijk 4% toegenomen naar 117.657 ton vracht. 

InsideLook: Zo verspreid KLM Cargo coronavaccins wereldwijd
Een deel van het laadruim van de Boeing 777-200 van KLM.

Bron: Schiphol | Foto’s InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *