Gratis vlucht bij aanschaf Brussels Airlines American Express kaart

Brussels Airlines American Express

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines en American Express komen met een interessante actie op de proppen. Je krijgt namelijk een gratis vlucht binnen Europa als je een nieuwe klant wordt van de Brussels Airlines American Express kaart. Maar er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deze actie.

Je moet de kaart aanvragen voor 15 oktober. Dat kan je hier doen. Daarnaast moet je voor het einde van het jaar €1.500 gespendeerd hebben met jouw kaart. Indien je heraan voldoet mag je gratis een Brussels Airlines vlucht in het light&relax tarief boeken. Light&relax houdt in dat je eten en drank aan boord zelf moet kopen, maar je kan wel ruimbagage inchecken.

Om je gratis vlucht te boeken krijg je een vouchercode toegezonden, die je dan kan gebruiken op het b.gift platform van Brussels Airlines. Dit betekent wel dat je niet op om het even welke vlucht zal kunnen boeken. Bij vorige b.gift acties werden er op de geselecteerde bestemmingen, toen zo’n 55, per vlucht 5 plaatsen opengezet voor b.gift voucher houders.  De code wordt in februari 2018 opgezonden en je moet voor eind februari boeken. De heen- en terugreis moeten voltooid zijn voor 15 juni 2018.

Een eigenaardigheid in de voorwaarden is dat Miles & More senator leden uitgesloten zijn van deelname.  De logica hierachter ontgaat me volledig. Ik vroeg Brussels Airlines om meer uitleg, maar zij verwezen me door naar American Express die voorlopig nog niet gereageerd hebben.

Welke kaart kiezen?

Er zijn twee verschillende Brussels Airlines American Express kaarten, Preferred & Premium. Beiden geven recht om aan de actie deel te nemen.  We lijsten even de belangrijkste verschillen tussen beide kaarten op:

Brussels Airlines American ExpressPreferred:

  • €1 = 1,25 awardmijlen
  • aankopen bij Brussels Airlines: €1 = 2 awardmijlen
  • 3.000 awardmijlen als welkomstbonus
  • 5.000 awardmijlen mogelijk als jaarlijkse bonus
  • jaarlijkse kost: €120

Brussels Airlines American Express

Premium:

 

  • €1 = 1,5 awardmijlen
  • aankopen bij Brussels Airlines: €1 = 2 awardmijlen
  • 6.000 awardmijlen als welkomstbonus
  • 10.000 awardmijlen mogelijk als jaarlijkse bonus
  • jaarlijkse kost: €150

De moeite waard?

Een gratis vlucht is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Dat je echter maar tot het eind van het jaar krijgt om €1.500 uit te geven maakt het wel wat moeilijker om de prijs in de wacht te slepen. Maar de eindejaarsfeesten komen eraan, misschien kan je met je kerst- en nieuwjaaraankopen toch de drempel overschrijden en vlieg je binnenkort gratis naar een leuke citytrip!

Hier lees je meer over de Nederlandse American Express kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *