Gratis Covid-19 test voor bepaalde Air France passagiers

A350-900 Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France is een samenwerking aan gegaan met Synlab en Biogroup. Hierdoor kunnen passagiers die een negatieve Covid-19 test nodig hebben deze makkelijk laten afnemen.

Voor reizen naar Franse overzeese departementen en gebieden is een negatieve test nodig. Deze moet minder dan 72 uur voor vertrek worden afgenomen. Air France passagiers kunnen deze test gratis laten afnemen. Deze is gratis op vertoon van je Air France ticket.

Covid-19 test voor passagiers

Voor alle overige bestemmingen waar een test nodig is, moet je deze zelf betalen. Dit is bijvoorbeeld vanaf 1 augustus nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten. Ook is deze al een tijdje verplicht bijvoorbeeld verplicht voor de Nederlandse Antillen.

Om een afspraak te maken kun je hier een laboratorium in Frankrijk vinden en een afspraak maken. De organisatie doet haar best om deze afspraak binnen 72 uur van de vlucht te maken. Bij een aantal kun je ook terecht zonder afspraak. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken als je via Parijs reist naar een bestemming. De resultaten worden binnen 48 uur gestuurd naar de passagier.

In Nederland kun je je ook laten testen. Deze Covid-19 PCR test kun je bijvoorbeeld laten afnemen door Het Huisartslab. De kosten hiervoor bedragen €89.50 inclusief verklaring. Je kunt de test ook laten afnemen bij KLM Health Services. Daar kost een test €145. Er zijn in Nederland uiteraard nog meer aanbieders van deze test.

Ga je binnenkort op reis, kijk dan voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, de website van de betreffende overheid en op Nederlandwereldwijd voor de laatste en actuele informatie.

Air France serveert uitgebreider menu aan boord (Bron: Air France)

Afbeeldingen ©AirFrance

Reacties

  1. Tino Lindner zegt

    De informatie is helaas incorrect. Je kunt slechts een covid test in Frankrijk laten afnemen onder de voorwaarde dat je een Frans telefoonnummer én Frans BSN hebt. Zonder kun je geen test laten afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *