Goedkope British Airways Business Class naar Bangkok2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Momenteel zijn er goedkope British Airways business class tickets vanaf Amsterdam naar Bangkok te boeken! Er zijn ook tickets in dezelfde prijsklasse te vinden bij Turkish Airlines. De prijzen variëren tussen de 1390 en 1500 euro voor een retourvlucht. Met een tussenstop in London vlieg je naar Bangkok.

Wanneer gelden deze prijzen?

Voor zover ik kan zien, zijn deze tarieven geldig tot en met 13 december 2017. Nadien schiet de prijs de hoogte in. Vanaf mei tot die tijd schommelt de prijs rond de 1400 euro als je zoekt via Google Flights.

goedkope british airways business class
Ontzettend veel beschikbaarheid!

Let er wel op dat je minimaal 3 dagen in Bangkok dient te verblijven. Nu als je zover vliegt, dan is het meestal voor vakantie dus dat zit wel goed. Maar toch iets om rekening mee te houden. Bij het selecteren van de vluchten op Google Flights, krijg je de details van de reis te zien.

goedkope british airways business class
Details van de trip via Google Flights

Er zijn relatief korte layovers op Heathrow en de lange afstandsvluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777.

Hoe kan je deze tickets boeken?

Ofwel via Google Flights, want daar krijg je na het selecteren van de vluchten een rechtstreekse link naar de site van British Airways. Of je maakt gebruik van een aantal gekende OTA sites, zoals bijvoorbeeld Kayak of Momondo. Onderstaande voorbeeld komt van de site van Momondo.nl.

goedkope british airways business class
Prijzen via Momondo.nl

Avios verdienen of inwisselen?

Bij het boeken van deze business class tickets via de BA site, krijg je de mogelijkheid om Avios in te wisselen en op die manier geld te besparen. Volgens mij is het niet echt de moeite waard om dit te doen, tenzij je een ontzettend grote spaarpot met Avios bezit.

goedkope british airways business class

Persoonlijk zou ik het niet doen, want je verdient met deze vluchten ook een mooi aantal Avios, zoals je hierboven kunt zien. Bovendien zijn er natuurlijk ook Tier Points te verdienen. Dit voor degenen die de vluchten willen crediteren bij British Airways om zo elite status te verdienen.

Voor het segment van Amsterdam naar London Heathrow verdien je 40 tier points. Met de vlucht van London naar Bangkok verdien je 140 tier points. De hele trip levert dus 360 tier points op! Dan ben je meer dan halfweg voor British Airways Silver status.

Zijn jullie van plan om een trip te boeken met British Airways in business class richting Thailand? Hebben jullie misschien vragen met betrekking tot deze tickets? Laat het ons weten via een reactie op dit artikel of stel gerust jullie vraag op ons forum.

Reacties

  1. Justin case zegt

    Deze is er echt al een hele tijd! Collega van me heeft hem aan het begin van het jaar geboekt voor 1.250 pp voor in de zomer vakantie.

  2. Bob zegt

    Vorige 2 jaren was deze er ook, ik heb een dergelijk tarief in april 2015 gebruikt. Alleen kon het toen niet over zo’n lange periode worden geboekt als dit jaar.

  3. Bob zegt

    Wellicht ten overvloede: Als tier points een grote rol spelen kan het de moeite zijn om op de volgende Qatar Airways sale te wachten (levert 560 op ex- AMS in vergelijking met 360 met BA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *