Ghent River Hotel3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is traditie in huize Jagmohan: Oud & Nieuw vieren in een andere stad. Na London, Parijs, Madrid, Barcelona en Lissabon was het dit jaar tijd voor iets dichterbij. Wat zoeken op het internet leverde een combinatie van Gent en Brussel op, dichtbij maar toch ook een andere omgeving waar een prima citytrip combinatie perfect zou zijn voor een paar dagen weg. Mijn oog viel op het Ghent River Hotell, een hotel dat deels in een 16de eeuws pand huisvest en midden in het centrum staat.

2014-12-30 12.52.51
Nieuwe gevel Gent Rivier Hotel

Na de rit Rotterdam – Gent waren we binnen twee uur bij het hotel aangekomen en rond twaalf uur en vroeg ik of wij al konden inchecken en dit was geen probleem. De meneer die mij incheckte verwelkomde mij op een vriendelijke manier en nadat er problemen waren met de kamersleutel en ik om een andere kamer vroeg werd deze gelijk geregeld! Goede service vanuit de receptie. De lobby was nog geheel in kerstsfeer met een kerstboom, lampjes en andere kerstversiersels. In de lobby bevind zich een zithoek met kranten en een hotelbar. Prima lobby om nog een drankje te doen als afsluiter van de dag! Aan de achterkant van het hotel ligt een steiger, waar zelfs aangemeerd kan worden per boot, omdat dit het enige hotel in Gent is dat per boot bereikbaar is.

Foto 02-01-15 15 35 18

Kamer

Op de eerste verdieping hadden wij een executive room waar een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed stond en de ‘normale’ faciliteiten als een tv, bureau, minibar ed had. Onze kamer lag in het nieuwere deel van het hotel, maar van buiten was de overgang naar het 16de eeuws deel goed te zien wat een extra detail geeft aan het hotel. Niet alleen buiten is te zien dat het hotel oud is, ook binnen zijn bepaalde kamers nog in geheel in stijl.

Gent
Het spinnenwiel als aandenken aan de vroegere tijden (foto Gent Rivier Hotel)

Mijn kamer had twee bedden en de bedden waren in ieder geval heerlijk en de kussens zacht in onze kamer! De badkamer was schoon, licht en groot, maar persoonlijk vind ik een bad-douche minder praktische dan een douchecabine, maar dat is geheel persoonlijk.

Foto 02-01-15 16 30 51
Badkamer & bed – de belangrijkste dingen in een hotelkamer

Ontbijt

De volgende ochtend stonden wij vroeg op om op tijd te ontbijten en daarna de stad te verkennen. Van het ontbijtbuffet heb ik weinig foto’s kunnen maken, omdat het best druk was en mijzelf bezwaard voel om tijdens het eten foto’s te maken, waar ook andere mensen bij zijn. Maar bij het buffet ontbrak het aan niks; vers fruit, pannenkoeken, stokbrood, eieren, diverse soorten yoghurt en nog veel meer. Het buffet werd constant bijgevuld en er was genoeg personeel.

Foto 31-12-14 13 33 11
Vers brood, jus en zoetigheden; mooie manier om de dag te beginnen

Conclusie

Het Gent Rivier Hotel is een prima hotel voor een citytrip naar Gent. De ligging is praktisch in het centrum, de kamers zijn ruim en het ontbijtbuffet is heerlijk. Voor een redelijk bedrag heb je een kamer waar je goed kan uitrusten na het slenteren in de straten, landhuizen en kastelen van Gent. Zeker een aanrader voor een citytripper die eens iets anders wilt dan een ‘nietszeggende’ hotelkamer in een internationale hotelketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *