Geen krant meer bij KLM in Economy1 min leestijd

KLM Media App

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In oktober vorig jaar lanceerde KLM de Media App. Hiermee konden passagiers vanaf 30 uur voor vertrek nationale en internationale kranten en magazines downloaden en ook de Holland Herald lezen. Destijds bestond de selectie uit 13 kranten. Afhankelijk van de reisklasse en Flying Blue niveau konden passagiers een aantal hiervan downloaden om te lezen tijdens de vlucht; zowel binnen Europa als intercontinentaal. De applicatie is beschikbaar voor iOS (klik) en Android (klik). Inloggen op de KLM Media App kan met je boekingscode of Flying Blue account.

KLM Media App
Gebruik de KLM Media App op tablet of smartphone

App vervangt fysieke krant

Inmiddels is de selectie gegroeid naar 20 dagbladen. Een aantal kan je hier (klik) raadplegen. KLM heeft nu ook besloten om met dit digitale aanbod vanaf aankomend weekend geen fysieke kranten meer te bevoorraden aan de Economy Class . Passagiers in de World Business Class ontvangen nog wel een krant.

Naast de kostenbesparing is dit ook beter voor het milieu; er is minder afval en ook wordt gewicht bespaard aan boord – ruim 21.000 kg per jaar. Volgens KLM bespaart dit op jaarbasis 275.000 liter kerosine en 750 ton aan CO2; het equivalent van 95 Nederlandse huishoudens.

Lees je liever een papieren of digitale krant? Laat het hieronder weten! 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *