Newsflash: Geen elektronicaban voor vluchten uit de EU

elektronicaban

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizigers die vanuit Europa naar de Verenigde Staten vliegen kunnen opgelucht ademhalen. Er komt geen elektronicaban in de cabine voor trans-Atlantische vluchten.
Nadat in maart een verbod op toestellen groter dan een smartphone van kracht werd op vluchten vanuit acht landen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten naar de Verenigde Staten, groeide de vrees dat deze ban uitgebreid zou worden.  De ban kwam er omdat de Verenigde Staten vreesden dat de toestellen gebruikt zouden worden om een explosief in te verbergen.
elektronicaban
met wat humor probeert Royal Jordanian er het beste van te maken
Enige tijd later voerde ook het Verenigd Koninkrijk een dergelijke ban in. De voorbije dagen staken meer en meer geruchten de kop op dat de Verenigde Staten van plan waren het verbod uit te breiden naar vluchten komende uit Europa.
Na een vergadering tussen Amerikaanse en Europese diplomaten in Brussel blijkt nu dat de elektronicaban er niet komt. Wel komen er mogelijk andere maatregelen, al werd in het midden gelaten wat deze precies zouden inhouden.

Brandgevaar

Het nieuws zal heel wat reizigers als muziek in de oren klinken. Bagagisten staan niet echt bekend voor het feit dat ze zacht met de ingecheckte bagage omgaan. Reizigers vreesden dan ook terecht dat hun laptops of tablets schade konden oplopen indien ze ingecheckt werden.
elektronicaban
onze immer bedrijvige redacteurs zullen ook tijdens de vlucht kunnen verder schrijven!
Luchtvaartexperts wezen ook op het brandgevaar bij toestellen met lithiumbatterijen. Mocht het verkeerd lopen en een toestel vat vuur, dan kan deze brand in de cabine eenvoudig geblust worden. In de cargoruimte van een  vliegtuig is dit echter heel wat moeilijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *