American Airlines Upgrade Veranderingen

American Airlines upgrade veranderingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf zaterdag 20 mei gaat American Airlines de upgrade prioriteit wijzigen. Momenteel gaat dit op basis van wanneer het ticket geboekt is, maar vanaf die datum zal dit gaan op basis van je uitgave van de afgelopen 12 maanden.

Upgrade prioriteit

Momenteel gaat dit op basis van je elite status en wanneer het ticket is geboekt. Vanaf 20 mei zal dit op basis van je status en dan op basis van je ticket gaan. Vervolgens gaat het op basis van je Elite Qualifying Dollars in de afgelopen twaalf maanden. Daarna zal nog gekeken worden naar je boekingsklasse en ten slot wanneer je de upgrade hebt aangevraagd. In de praktijk zal het meeste worden gekeken naar je EQD om een upgrade aan te bieden.

Tot en met 1 augustus zullen de EQD’s berekend worden van 1 augustus 2016 tot 1 augustus 2017. Na deze periode zal dit berekend worden over de afgelopen twaalf maanden. Helaas kun je zelf niet inzien hoeveel EQD’s je hebt verzameld in de afgelopen twaalf maanden, dus je moet op het systeem vertrouwen dat dit goed zal gaan.

Gratis American Airlines upgrades op award tickets

Een andere verandering is dat je als Executive Platinum of Concierge Key lid upgrades kunt krijgen op een award ticket. De 500-mile upgrades die je krijgt als Executive Platinum of Concierge Key lid kunnen je van Main Cabin naar de volgende klasse upgraden. De upgrade prioriteit zal echter zijn op basis van het model dat hiervoor is beschreven.

Reis je samen met een Concierge Key of Executive Platinum lid? Dan zul je dezelfde status ‘krijgen’ om je upgrade  te verkrijgen. Dit geldt alleen op award tickets en niet op betaalde tickets.

Sinds kort vliegt American Airlines ook direct van Amsterdam naar Dallas Fort Worth met een B767. Meer informatie daarover kun je in dit artikel vinden op InsideFlyer.

Wat vind jij van deze veranderingen? Laat het hieronder of op ons forum weten!

 

Reacties

  1. Kris zegt

    ” Vanaf 20 mei zal dit op basis van je status en dan op basis van je ticket gaan”

    Kilian wat bedoel je met je ticket hier? Welk aspect van je ticket? De boekingsdatum kan het niet zijn want dan zou er eigenlijk niets veranderen als dat het 2de aspect is. Boekingsklasse is nummer 4, die kan het ook niet zijn. En iets anders dat belangrijk is aan een ticket kan ik me niet direkt voor de geest halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *